joi, aprilie 25, 2024

Evenimentul folk al anului :Gala „Om Bun” 2016

Peste 4.000 de iubitori ai muzicii și poeziei au venit la Gala folk „Om Bun” 2016, luni seară, la Sala Palatului din București, unde, timp de patru ore, au avut posibilitatea să-i asculte, într-un maraton folk de excepție, pe Zoia Alecu, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Marius Bațu, Emeric Imre și pe tinerii din trupa Spam.

ZOIA ALECU ."Sunt artiști unul și unul în această seară. Îmi plece că sunteți mulți în seara asta. Dacă aș avea o casă așa mare, v-aș lua pe toți cu mine", a spus Zoia Alecu.
ZOIA ALECU .”Sunt artiști unul și unul în această seară. Îmi plece că sunteți mulți în seara asta. Dacă aș avea o casă așa mare, v-aș lua pe toți cu mine”, a spus Zoia Alecu.

Cosmin Vaman, Alexandra Andrei, Tudor Olaru, Ciprian Diaconu și Alex Cismaru, sau trupa Spam, au fost cei care au deschis show-ul de la Sala Palatului. Printre piesele cântate de ei s-au aflat „Locul femeii e la cratimă”, „De ce nu apar folkiștii la televizor” sau „Cele mai frumoase”.

     Tinerii au fost urmați de mult mai cunoscutul Emeric Imre. Acompaniat de public, artistul a interpretat câteva dintre cele mai iubite piese ale sale.

„Vă mulțumesc că, într-o lume plină de playback, voi veniți la concertele noastre live”, a mulțumit Emeric Imre publicului.

Aplaudat în picioare de spectatorii prezenți la Sala Palatului,Nicu Alifantis și-a încheiat reprezentația cu "Te uită cum ninge decembre".
Aplaudat în picioare de spectatorii prezenți la Sala Palatului,Nicu Alifantis și-a încheiat reprezentația cu „Te uită cum ninge decembre”.

A urmat Zoia Alecu.Constănțeanul Marius Bațu, de la Poesis, și-a început recitalul cu una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, „Cântec șoptit”. Au urmat „Creanga de aur” — melodie de pe cel mai nou album al trupei Poesis. Vasile Șeicaru i-a îndemnat pe spectatori să-l acompanieze la melodii precum „Actorul”, „Vânare de vânt”, „Antiprimăvara”, „Din prea mult sau prea puțin” sau „La adio”. Cantautorul Ducu Bertzi și-a încântat ascultătorii atât cu melodii din repertoriul său, cât și cu două colinde. „Bun găsit! Vă mulțumesc foarte mult că ați venit aici. Este o deosebită plăcere pentru mine să cânt în fața atâtor oameni. Este absolut emoționant”, a spus și Nicu Alifantis. El și-a început show-ul cu piesele „Ce bine că ești” și „Cântec de iarnă”.

Seara s-a încheiat cu piese arhicunoscute — „Andrii Popa”, „Vinovații fără vină”, „Om Bun” și „Cântecul bufonului” — și cu versuri de Florian Pittiș, în interpretarea celui care a făcut oficiile de gazdă, actorul Flaviu Crișan.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.