Zaman Romania

Este oficial! Turcia construiește drone în Ucraina. Zelenskiy i-a oferit propietarul firmei Ordinul de Merit al Ucrainei

Turcia va înființa o fabrică pentru a construi vehicule aeriene fără pilot în Ucraina, în urma întâlnirii dintre Zelenskiy și șeful firmei turcești, conform Gazete Duvar.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy după întâlnirea, de pe 9 septembrie, cu șeful firmei turcești de apărare, Baykar a susținut că firma va înființa o fabrică în Ucraina pentru a construi vehicule aeriene fără pilot.

Drona Bayraktar TB2 de la Baykar a fost extrem de populară în Ucraina, unde a ajutat la distrugerea multor sisteme de artilerie și vehicule blindate rusești.

„Am discutat detaliile construcției fabricii Baykar din Ucraina și producția de noi bunuri folosind componente ucrainene”, a spus Zelenskiy , într-o postare online după întâlnirea cu șeful executivului Baykar, Haluk Bayraktar la Kiev.

Un fotografie postată online de către Halul Bayraktar îl arată pe Zelenskii dându-i Ordinul de Merit al Ucrainei.

În schimb, Zelenskiy a primit o cămașă tradițională ucraineană brodată, cu o dronă. Rusia s-a plâns anterior Turciei cu privire la vânzarea dronelor către Ucraina.