joi, martie 2, 2023

Este oficial! Iată când vor avea loc alegerile prezidențiale din Turcia

Președintele Recep Tayyip Erdogan a exclus orice întârziere a alegerilor după cutremurul devastator care a ucis zeci de mii de persoane în Turcia, spunând că alegerile va avea locat conform planului, relatează Turkish Minutes.

Luna trecută, Erdoğan a declarat stare de urgență de trei luni în 11 provincii afectate de cutremur, iar regiunea încă suferă de cutremurări puternice care fac probabilitatea unei campanii în zonă extrem de improbabilă.

Cu toate acestea, Erdogan este încrezător că „turci vor face ceea ce este necesar pe 14 mai”.

O delegație a Colegiului Electoral Superior al Turciei a început, luni, o misiune în zona cutremurului pentru a raporta situația alegătorilor și securitatea alegerilor.

Zonele afectate de cutremur găzduiesc cea mai mare minoritatea etnică din Turcia, kurzii, cu o populație de peste 14 milioane.

Nu ne ascundem în spatele scuzelor

Guvernul lui Erdogan a fost criticat pentru că nu a desfășurat suficiente echipe de ajutor umanitar și de ajutor în mai multe locații în zilele de după cutremur.

Supraviețuitorii din mai multe provincii au declarat pentru AFP că au fost nevoiți să scoată oamenii singuri oamenii de sub dărâmături și s-au plâns de absența ajutorului în primele zile.

Erdoğan a recunoscut unele „deficiențe” imediat după dezastru, dar a dat vina pe condițiile meteorologice severe și pe drumurile deteriorate.

„Au fost neajunsuri, întreruperi și întârzieri, dar ne-am grăbit să ajutăm supraviețuitorii cutremurului cu toată puterea.Nu ne ascundem în spatele scuzelor”, afirmă Erdogan.

Catastrofa a lovit exact în momentul în care Erdogan câștiga avânt și începea să-și ridice numărul de aprobare, în urma crizei economice care a explodat anul trecut.

Cutremurul a afectat 14 milioane de oameni în Turcia și a provocat prăbușirea a zeci de mii de clădiri.

Acesta a cauzat daune țării de peste 34 de miliarde de dolari, a declarat luni Banca Mondială, adăugând că estimarea nu ține cont de costurile de reconstrucție care au fost „potențial de două ori mai mari”.

Coaliția din opoziția încă nu și-a ales candidatul care o să-i reprezinte la alegeri.

Fanii Fenerbahçe îi cer demisia lui Erdogan

Fanii Fenerbahçe au cerut guvernului lui Erdogan să demisioneze pentru că nu a pregătit țara pentru cutremure, în ciuda faptului că a...

Vertidictul speciliștilor! Fără fier beton în clădirile afectate de cutremur

Specialiștii de la Facultatea de Inginerie Civilă a Universității Tehnice a anunțat că fierul beton nu a fost folosit în clădirile...

Incredibil! Profesoară arestată după ce a fost scoasă de sub dărâmături

O fostă profesoară a arestată după ce a fost salvată de sub dărâmăturile unei clădiri din sud-estul Turciei, conform Stockholm Center for...

Proprietarul complexului, care a devenit mormântul a 105 de persoane, a fost eliberat

Proprietarul Complexului Rende, ale cărui două blocuri au fost distruse în urma cutremurului de la Hatay și care a devenit un cimitir...

Este oficial! Iată când vor avea loc alegerile prezidențiale din Turcia

Luna trecută, Erdoğan a declarat stare de urgență de trei luni în 11 provincii afectate de cutremur, iar regiunea încă suferă de cutremurări puternice care fac probabilitatea unei campanii în zonă extrem de improbabilă.

Un deținut politic nu a putut să participe la funerariile soției și copiilor, victimele ale cutremurelor

Un deținut politic nu a avut voie să participe la înmormântările soției și a celor doi copii săi, care au murit în...

Turcia: Faimosul geolog a fost reținut în urma postări de pe Twitter

Un renumit geolog a fost reținut pentru una dintre postările sale pe rețelele sociale, sub acuzația de „instigare a oamenilor la ură...

Turcia: Apel disperat pentru eliberarea mamei copilului bolnav de cancer osos

Mii de turc au cerut autorităților să o elibereze pe mama copilului care suferă de cancer osos, conform Stockholm Center for...