Zaman Romania

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”


Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,relatează Duvar English.

„Nu ne vedem nicăieri altundeva decât în ​​Europa. Ne gândim să ne construim viitorul împreună cu Europa.Vrem să fim într-o cooperare mai puternică cu prietenii și aliații noștri”, a declarat Erdoğan, pe 21 noiembrie.

Erdoğan a cerut Uniunii Europene să „își respecte promisiunile, să nu discrimineze și cel puțin să nu fie un instrument de ostilitate explicită împotriva Turciei”.

Președintele turc a menționat că Ankara dorește să își folosească activ „relațiile aliate și îndelungate” cu Washingtonul pentru a rezolva problemele regionale și globale.

În timp ce președintele turc s-a bucurat de legături strânse cu președintele american Donald Trump, au existat tensiuni între cele două țări din cauza mai multor probleme.

Achiziționarea de către Turcia a unui sistem rus de apărare S-400 a creat tensiuni cu Washingtonul. De asemenea, Ankara a protestat împotriva refuzului SUA de a-l extrada pe clericul islamic Fethullah Gülen, pe care îl acuză că a orchestrat lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016