miercuri, iunie 15, 2022

Erdogan vrea să schimbe numele Turkish Airlines. Iată noul nume propus

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că vrea să schimbe numele companiei Turkish Airlines (THY), conform Duvar English.

Turkish Airlines va purta numele în turcă, adică în traducere „Türkiye Hava Yolları”,  în încercarea de a promova folosirea „Türkiye” în turcă, în loc de Turkey, în engleză.

„Am făcut un pas simbolic important, transformând numele țări, folosit în arena internațională în Türkiye. Nu mai există Turkey. De acum înainte, nu vom scrie Turkish Airline  pe avioanelor noastre, ci Türkiye Hava Yolları”,  a spus Erdoğan în cadrul unei ceremonii de deschidere în capitala Ankara, pe 14 iunie.

Organizația Națiunilor Unite a confirmat la începutul acestei luni că a acceptat cererea Turciei ca numele oficial al țării să fie schimbat în Türkiye

Türkiye este modul în care se pronunță numele țării în turcă. Mișcarea este văzută ca parte a eforturilor Turciei de a se separa de Turkey, care înseamnă curcan în engleză și de a-și crește „valoarea mărcii”.

Numele este greșit gramatical

După discursul lui Erdogan, noul nume a stârnit critici mai ales că varianta corect gramatică este „Türk Hava Yolları”, nu „Türkiye Hava Yolları”.

În urma comentariilor de pe rețelele de socializare, purtătorul de cuvânt a intervenit anunțând că o să fie folosită varianta corectă.

Erdogan vrea să schimbe numele Turkish Airlines. Iată noul nume propus

Türkiye este modul în care se pronunță numele țării în turcă. Mișcarea este văzută ca parte a eforturilor Turciei de a se separa de Turkey, care înseamnă curcan în engleză și de a-și crește „valoarea mărcii”.

Epidemia a ucis 700 de pisici:„ FIP este din familia coronavirusului. Este o boală virală care provoacă simptome foarte diferite la pisici”

Voluntarii pentru salvarea animalelor din Buyukada, Insula Prinților, au susținut că aproximativ 700 de pisici au murit în patru luni din cauza...

Turcia: Lira pe cale să stabilească un nou record

Lira turcească este pe cale să atingă un minim istoric din decembrie 2021, după ce un dolar tranzacționat la 17,22 de lire turcești, conform presei turcești.

ANALIZA: Vrea oare Erdogan cu adevărat să opune veto aderării Suediei și Finlandei la NATO?

circumstanțe, ar putea Erdoğan să pună veto cererilor Suediei și Finlandei de aderare la NATO? Cât de importantă este apartenența Finlandei și a Suediei la NATO?

Companiile aeriene ruse iau în considerare mutarea în Turcia

Pegas Touristik, care deține compania Nordwind Airlines și Anex Tourism, care operează Azur Air, analizează înființarea unor companii aeriene cu sediul în Turcia.Firmele sunt în contact cu companii de leasing pentru a obține avioane.

Fost ministru grec:„ Grecii au datoria de a oferi adăpost democraților turci care fug de Erdogan”

Când a fost întrebat părerea despre respingerea turcilor și kurzilor de către autoritățile elene, Varoufakis a spus că atât prim-ministrul grec Mitsotakis, cât și președintele turc Erdogan sunt autoritari și că nu este surprinzător că aceștia „cooperează de facto” în această chestiune.