sâmbătă, aprilie 9, 2022

Erdogan și-a mărit salariul. Turcilor li se spune ” să aibă răbdare” în fața problemelor economice

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan și-a majorat salariul cu 8,3 la sută, ajungând până la  88.000 de lire turcești (11.270 de dolari),  într-un moment în care  Turcia are probleme economice, relatează Duvar English.

Partidul de la guvernământ,  Justiție și dezvoltare (AKP) a înaintat parlamentului propunerea de lege a bugetului pentru 2021. Astfel, bugetul alocat președinției va crește cu 886 milioane de lire, până la un total de 4,39 miliarde de lire anual. 

În consecință, salariul lui Erdoğan va crește până la 88.000 de lire în noul an fiscal, de la 81.000 de lire. (10.700  euro)

“Să aibă răbdare în timp ce trăiește în sărăcie.”

Decizia a fost criticată de opoziție, mai ales, după ce pe 6 octombrie, Erdoğan i-a îndemnat pe turci să aibă „răbdare” în fața problemelor financiare. 

„Persoana care se pierde prin farmecul acestei vieți își pierde atât lumea, cât și viața de apoi. Datoria credinciosului nu este să fie răsfățat în timp ce trăiește în bogăție și să aibă răbdare în timp ce trăiește în sărăcie ”, a spus Erdoğan în timpul unui discurs.

Salariul minim al unui cetățean turc este de 2. 324 de lire( 285 de euro).Astfel, salariul lui Erdogan este de 37 de ori mai mare decât al unui muncitor.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.