luni, noiembrie 2, 2020

Erdogan și-a mărit salariul. Turcilor li se spune ” să aibă răbdare” în fața problemelor economice

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan și-a majorat salariul cu 8,3 la sută, ajungând până la  88.000 de lire turcești (11.270 de dolari),  într-un moment în care  Turcia are probleme economice, relatează Duvar English.

Partidul de la guvernământ,  Justiție și dezvoltare (AKP) a înaintat parlamentului propunerea de lege a bugetului pentru 2021. Astfel, bugetul alocat președinției va crește cu 886 milioane de lire, până la un total de 4,39 miliarde de lire anual. 

În consecință, salariul lui Erdoğan va crește până la 88.000 de lire în noul an fiscal, de la 81.000 de lire. (10.700  euro)

“Să aibă răbdare în timp ce trăiește în sărăcie.”

Decizia a fost criticată de opoziție, mai ales, după ce pe 6 octombrie, Erdoğan i-a îndemnat pe turci să aibă „răbdare” în fața problemelor financiare. 

„Persoana care se pierde prin farmecul acestei vieți își pierde atât lumea, cât și viața de apoi. Datoria credinciosului nu este să fie răsfățat în timp ce trăiește în bogăție și să aibă răbdare în timp ce trăiește în sărăcie ”, a spus Erdoğan în timpul unui discurs.

Salariul minim al unui cetățean turc este de 2. 324 de lire( 285 de euro).Astfel, salariul lui Erdogan este de 37 de ori mai mare decât al unui muncitor.

Erdoğan a devenit șeful celui mai mare operator de internet și platforme digitale din Turcia

Erdoğan a devenit șeful celui mai mare operator de internet și platforme digitale din Turcia

Turcia: Familie distrusă pentru gesturile de filantropie

Familia unui afacerist cunoscut din Gaziantep, din sud-estul Turciei a fost distrusă de către autoritățile turce, pentru că au ajutat asociațiile afiliate cu guleniști, relatează portalul turcesc, Bold Media.

București: Oficialii de la Ambasada Turciei au dat afară un jurnalist turc de la înmormântarea istoricului Mustafa Ali Mehmed

Oficialii de la Ambasada Turciei din București au dat afară un jurnalist turc de la înmormântarea istoricului Mustafa Ali Mehmed.

O nouă linie de metrou inaugurată în Istanbul: Transportul va fi gratuit timp de 10 zile

Noua linie de metrou din Istanbul care circulă între cartierele Mecidiyeköy și Mahmutbey din partea europeană a fost deschisă pe 28 octombrie și va fi gratuită timp de 10 zile, relatează Duvar English.

București: Un mare istoric a fost condus pe ultimul drum

Un istoric important al comunității turcești din România a fost condus pe ultimul drum, marți, la cimitirul mahomedan din București.

Soldații dezbrăcați și încătușați în hambar după puciul eșuat au fost achitați

Soldații dezbrăcați și încătușați într-un hambar după puciul eșuat din 15 iulie 2016 au fost achitați, a anunțat unul dintre soldații eliberați, relatează Turkish Minutes.

Erdogan și-a mărit salariul. Turcilor li se spune ” să aibă răbdare” în fața problemelor economice

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan și-a majorat salariul cu 8,3 la sută, ajungând până la 88.000 de lire turcești (11.270 de dolari), într-un moment în care Turcia are probleme economice, relatează Duvar English.

O nouă creștere drastică a cazurilor de COVID-19. Erdogan ia în considerare măsurile preventive

Cazurile de COVID-19 au înregistrat o creștere drastică iar autoritățile turce au luat în vedere implementarea măsurilor preventive, relatează Duvar English.