Zaman Romania

Erdogan plănuiește o vizită oficială în Egipt, de Ziua Îndrăgostiților, după o pauză de 12 ani

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită în Egipt, pentru prima dată în ultimii 12 ani, pentru a consolida relațiile, conform Middle East Eye.

Erdogan o să viziteze Cairo pe 14 februarie, care este cunoscută ca și „Ziua Îndrăgostiților.”

Ankara a încercat să repare relațiile cu președintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi din 2020, Strângere de mână între cei doi lideri în 2022, în Qatar, a simbolizat reluarea legăturilor dintre cele două state.

Politica lui Erdogan față de Egipt a dus la o întrerupere a relațiilor, în special la protestul său puternic împotriva unei lovituri de stat militare din 2013, care l-a instalat pe Sisi în funcția de șef al statului.

Erdogan este de așteptat să discute modalități de aprofundare a comerțului bilateral între țări, precum și un acord de delimitare maritimă privind estul Mediteranei.

Ankara a lucrat, de asemenea, cu Cairo, pentru a face presiuni asupra grupurilor israeliene și palestiniene care controlează Fâșia Gaza pentru încetare a focului, de la atacul din 7 octombrie.

Erdogan este așteptat să viziteze zona Rafah pentru a arăta sprijin umanitar palestinienilor, deoarece atât Turcia, cât și Egiptul coordonează eforturile de ajutor pentru peste un milion de palestinieni.