luni, decembrie 28, 2020

Erdogan continuă să-și înarmeze fanaticii

După ce Erdogan a transformat scenariul  puciului din 15 Iulie într-o oportunitate  de eliminare a opozanților din stat, a ieșit la iveală că, în seara puciului din 15 Iulie, secțiile de poliție din Ankra și alte orașe, le-au dat armament fanaticilor lui Erdogan. Revelarea acestui caz a avut un efect de șoc.

ankara emniyeti silah darbe gecesi ile ilgili görsel sonucu

Conform unor precizări apărute, cele  249 de persoane care și-au pierdut viața în timpul puciului eșuat, au fost omorâte  de grupul neoficial SADAT aflat la dispoziţiile preşedintelui Erdogan. Această precizare este susținută și de Michael Rubin, fost oficial al Pentagonului. Rubin a precizat că cele 249 de persoane au fost ucise de către grupul paramilitar SADAT.

Acest caz arată clar rolul regimului Erdogan în acest puci eșuat. Conform precizărilor, nu s-a făcut nici o investigație balistică în legătură cu cercetarea  armelor și a gloanțelor cu care au fost omorâți cei 249 de oameni.

Sub acuzația de tentativă de loviturăde stat, Erdogan a eliminat toți opozanții din instituțiile statului, s-au emis mandate de arestare pe numele a 150 de mii de persoane, dintre care 50.000 sunt arestate. Erdogan continuă să-și înarmeze fanaticii întrevăzând declanşarea unui război civil.

,,REGIMUL ERDOGAN ÎNDEAMNĂ LA ÎNARMARE”

Conform unor imagini difuzate de către o televiziune care se află în graţiile regimului Erdogan, sunt proiectate imagini care  arată cum Erdogan își îndeamnă fanaticii la înarmare și izbucnirea unui război civil.

Un fanatic al lui Erdogan a făcut un show ,prezentîndu-se publicului purtând arme în mâini, şi spunând următoarele: ,,Cetățenii au început să se înarmeze după 15 Iulie. Și statul nostru susține înarmarea.  Pentru că, pe data de 15 Iulie am fost prinși prin surprindere.  De exemplu,eu aveam în mână o armă, și prietenii mei aveau arme, dar erau unii care nu aveau.”

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.