miercuri, aprilie 13, 2022

Erdogan continuă să-și înarmeze fanaticii

După ce Erdogan a transformat scenariul  puciului din 15 Iulie într-o oportunitate  de eliminare a opozanților din stat, a ieșit la iveală că, în seara puciului din 15 Iulie, secțiile de poliție din Ankra și alte orașe, le-au dat armament fanaticilor lui Erdogan. Revelarea acestui caz a avut un efect de șoc.

ankara emniyeti silah darbe gecesi ile ilgili görsel sonucu

Conform unor precizări apărute, cele  249 de persoane care și-au pierdut viața în timpul puciului eșuat, au fost omorâte  de grupul neoficial SADAT aflat la dispoziţiile preşedintelui Erdogan. Această precizare este susținută și de Michael Rubin, fost oficial al Pentagonului. Rubin a precizat că cele 249 de persoane au fost ucise de către grupul paramilitar SADAT.

Acest caz arată clar rolul regimului Erdogan în acest puci eșuat. Conform precizărilor, nu s-a făcut nici o investigație balistică în legătură cu cercetarea  armelor și a gloanțelor cu care au fost omorâți cei 249 de oameni.

Sub acuzația de tentativă de loviturăde stat, Erdogan a eliminat toți opozanții din instituțiile statului, s-au emis mandate de arestare pe numele a 150 de mii de persoane, dintre care 50.000 sunt arestate. Erdogan continuă să-și înarmeze fanaticii întrevăzând declanşarea unui război civil.

,,REGIMUL ERDOGAN ÎNDEAMNĂ LA ÎNARMARE”

Conform unor imagini difuzate de către o televiziune care se află în graţiile regimului Erdogan, sunt proiectate imagini care  arată cum Erdogan își îndeamnă fanaticii la înarmare și izbucnirea unui război civil.

Un fanatic al lui Erdogan a făcut un show ,prezentîndu-se publicului purtând arme în mâini, şi spunând următoarele: ,,Cetățenii au început să se înarmeze după 15 Iulie. Și statul nostru susține înarmarea.  Pentru că, pe data de 15 Iulie am fost prinși prin surprindere.  De exemplu,eu aveam în mână o armă, și prietenii mei aveau arme, dar erau unii care nu aveau.”

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.