Zaman Romania

Erdogan cere daune în valoare de 250.000 de lire de la faimoasa jurnalistă arestată pentru insultă


Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan cere daune morale în valoare de 250.000 lire turcești, din partea faimoasei jurnaliste TV, Sedef Kabaș, pentru „insulta președintetului”, conform Turkish Minutes.

Conform avocatului jurnalistei, Sedef Kabaș trebuie să plătească daune morale în valoare de 250.000 de lire turcești, adică 18.000 de dolari.

„În timp ce Sedef Kabaş aştepta un rechizitoriu în închisoare, ea a fost anunţată astăzi, despre un proces pentru defăimare în valoare de 250.000 de lire turcești intentat de Erdogan împotriva ei”, a anunţat avocatul Uğur Poyraz, pe Twitter.

Kabaș a fost reținut în timpul unui raid al poliției la miezul nopții la Istanbul, de pe 22 ianuarie, în urma comentariilor pe care le-a făcut despre Erdogan într-un program TV difuzat pe TELE1, pe 14 ianuarie.

Comentând performanța de ani de zile a lui Erdogan ca președinte în timpul programului de televiziune, Kabaș a spus, citând un proverb: „Când un [bou] intră într-un palat, nu devine rege. [Totuși], acel palat devine un hambar.”

Kabaş a postat şi pe Twitter proverbul, care a declanşat o anchetă asupra ei sub acuzaţia de insultare a preşedintelui.

Infracțiunea de jignire a președintelui implică o pedeapsă cu închisoarea de la unu la patru ani în Turcia.