Zaman Romania

Erdogan anunță reduceri ale taxelor fixe de energie electrică pentru a ajuta consumatorii

Președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat intenția de a elimina două plăți a facturilor de electricitate în încercarea de a ajuta consumatorii pe fondul creșterii tarifelor, conform conform Ahval News.

Președintele a declarat în urma unei reuniuni a cabinetului de la Ankara faptul că guvernul va elimina o plată fixă ​​de 2% la facturile de electricitate pentru finanțarea radiodifuzorului de stat TRT și o altă plată de 1% percepută pentru costurile restante ale energiei.

Mișcarea vine pe fondul sondajele de opinie dinaintea alegerilor programate pentru 2023 arată că rata de aprobare a lui Erdogan este în scădere, în timp ce țara se confruntă cu o rată a inflației de aproape 20%, cu o creștere recentă ale produselor de bază.

Inflația din țară crește la cele mai înalte niveluri de la începutul anului 2019 din cauza creșterii globale a prețurilor și după ce banca centrală a redus ratele dobânzilor timp de două luni succesive, chiar dacă partenerii din piețele emergente au înăsprit politica monetară.

Reuters a raportat săptămâna trecută că Ankara pregătea un pachet de sprijin fiscal pentru a ajuta gospodăriile cu venituri mai mici prin măsuri precum ridicarea salariului minim, reducerea costurilor cu energia și creșterea salariilor unor funcționari publici.