Zaman Romania

Erdoğan a devenit șeful celui mai mare operator de internet și platforme digitale din Turcia

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a câștigat controlul administrativ asupra celui mai mare operator GSM din Turcia, Turkcell, în urma voturilor din 21 octombrie, ale consiliului de administrație al gigantului telecomunicațiilor, conform Ahval News.

Fondul suveran de investiţii al Turciei, condus de Erdogan, a convenit cu Çukurova Holding, Ziraat Bank, de stat, compania suedeză de telecomunicații Telia și LetterOne, cu sediul în Luxemburg, să achiziționeze 26,2 la sută din Turkcell și a devenit acționarul de control al companiei. 

În plus, fondul a câștigat dreptul de a numi cinci din nouă membri ai consiliului pentru companie, datorită acțiunilor privilegiate de 15%.

Mizele LetterOne au crescut între timp la 24,8 la sută de la 13,2 la sută, în timp ce Telia urmează să vândă acțiunea indirectă de 24,02 la sută către TVF pentru 530 milioane de dolari. Telia și Çukurova Holding, care sunt printre membrii fondatori și cei mai mari acționari ai Turkcell de la înființarea sa în 1994, părăsesc compania după 26 de ani.