sâmbătă, aprilie 27, 2024

Elevii români se întorc încărcați de medalii de la Olimpiadele internaționale de Fizică și Matematică

 

Elevii români se întorc și în acest an încărcați de medalii de la Olimpiadele internaționale la care participă. Două medalii de aur și trei de argint este palmaresul lotului național de fizică, care a participat la cea de-a 47 a Olimpiadă Internațională de Fizică, desfășurată în perioada 11-17 iulie 2016 , în Elveția.

Medaliile de aur au fost câștigate de Ștefan Eniceicu și Răzvan Radu , iar cele de argint de Robert Răveanu, Andrei Răduc și Tudor Crețu.

4

Cei cinci medaliați sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică din București. La această competiție au participat 450 de elevi din 90 de țări.

Și lotul național de matematică al României s-a întors acasă încărcat de medalii obținute la cea de-a 57 a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată la Hong Kong.

Elevii români au câștigat cinci medalii de argint, obținute de Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avădanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi și Ioan Laurențiu Ploscaru, și una de bronz, prin  Tudor Plopeanu .

Teodor Andrei Andronache și Tudor Plopeanu sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică București . La ultimele două Olimpiade Internaționale de Matematică , Andrei Andronache a obținut de asemenea medalii de argint, iar în 2014 a obținut și o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică.

3De asemenea, Ciprian Mircea Bonciocat,  elev la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București a făcut și el parte anul trecut din lotul național al României , obținând tot o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Matematică au participat 568 de elevi din 109 țări, pe primul loc clasându-se echipa SUA. Prima ediția a acestei competiții internaționale de prestigiu a avut loc în 1959 , în România.

Delegația României a fost însoțită de Radu Gologan, coordonatorul lotului internațional și președinte al Societății de Știinte Matematice din România și de Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București.

 

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.