16.9 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Elevii români s-au întors acasă cu 11 medalii de la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară

Elevilor români s-au întors cu 11 de medalii de  la cea de-a XXIII a ediție a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada 2016, fiind premiaţi la toate cele patru probe ale concursului, chimie, matematică, informatică şi fizică.

elevi-2La informatică, elevii români au adus în țară o medalie de aur (Oncescu Andrei Costin), două de argint ( Petrescu Alexandru și Crețu Bogdan Cristian) și o mențiune specială( Georgescu Laura). La fizică, reprezentanții României s-au întors acasă cu două medalii de argint, obținute de Drăgulescu Anca și Cotrut Petru, iar la matematică lotul țării noastre se mândrește cu o medalie de aur ( Cuturela Lenca) și una de argint (Ghigheci Andrei). La ultima probă din competiție, chimia, elevii români  au obținut două medalii de argint (Leonescu Ana și Cozma Tudor)și una de bronz ( Ungureanu Daniel).

Un scurt bilanț al ediției din acest an a  Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada arată că elevii români au câștigat nu mai puțin de 11 medalii și premii, dintre care două de aur, șapte de argint, una de bronz și o mențiune specială. Cinci dintre elevii medaliați la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică. Este vorba de Drăgulescu Anca, Georgescu Laura, Cotruț Petru, Cuturela Lenca și Ungureanu Daniel.

 

 

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.