duminică, aprilie 10, 2022

Elevii români s-au întors acasă cu 11 medalii de la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară

Elevilor români s-au întors cu 11 de medalii de  la cea de-a XXIII a ediție a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada 2016, fiind premiaţi la toate cele patru probe ale concursului, chimie, matematică, informatică şi fizică.

elevi-2La informatică, elevii români au adus în țară o medalie de aur (Oncescu Andrei Costin), două de argint ( Petrescu Alexandru și Crețu Bogdan Cristian) și o mențiune specială( Georgescu Laura). La fizică, reprezentanții României s-au întors acasă cu două medalii de argint, obținute de Drăgulescu Anca și Cotrut Petru, iar la matematică lotul țării noastre se mândrește cu o medalie de aur ( Cuturela Lenca) și una de argint (Ghigheci Andrei). La ultima probă din competiție, chimia, elevii români  au obținut două medalii de argint (Leonescu Ana și Cozma Tudor)și una de bronz ( Ungureanu Daniel).

Un scurt bilanț al ediției din acest an a  Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada arată că elevii români au câștigat nu mai puțin de 11 medalii și premii, dintre care două de aur, șapte de argint, una de bronz și o mențiune specială. Cinci dintre elevii medaliați la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică. Este vorba de Drăgulescu Anca, Georgescu Laura, Cotruț Petru, Cuturela Lenca și Ungureanu Daniel.

 

 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca