22.1 C
București
sâmbătă, septembrie 19, 2020

Elevii români au luat premii la Robotex, cel mai mare festival al roboţilor din Europa

Robotex a avut loc în perioada 24-26 noiembrie la Tallin, în Estonia, fiind organizat de către cele mai bune universităţi din Estonia.
Liceul Teoretic Internaţional de Informaticădin Constanţa a participat la acest concurs cu 4 echipe, specialitatea lor fiind categoria Lego Sumo, atât 1 kg, cât şi 3 kg, unde misiunea roboţilor este de a-şi da jos din ring oponentul.

Profesorul coordonator al elevilor este Altun Murat, profesor de informatică la Liceul Internaţional.

Echipa Big GGBot, formată din Alexandru Oprea, Tiberiu Georgescu şi Radu Zevri, toţi elevi în clasa a XII-a şi multi-premiaţi la diferite concursuri şi olimpiade de robotica, informatică, fizică şi matematică, a reuşit performanţa de a ajunge în finala unui mega-concurs cu 1.600 de roboţi, 3.700 de participanţi şi peste 15.000 de spectatori. Ei au obţinut premiul al II-lea la categoria Lego Sumo – 3 kg. Alături de echipa Big GGBot au intrat în competiţie şi alte echipe.

Echipa BOBTRIX, formată din Carmen Monac şi Andreea Popescu, iar fetele au obţinut locul IV la categoria Lego Sumo – 1 kg. Ialte două echipe: Septimus Prime – formată din Septimiu Călin, Vlad Filip, Andrei Hălciug, Răzvan Zamfir şi Rareş Andrei, precum şi echipa PI Eater – formată din Alexandru Semplican au făcut de asemenea impresie la concurs.

Echipa medaliată, BIG GGBot, a obţinut ca premiu un trofeu, diplome, un set Lego EV3 în valoare de 500 Euro şi vouchere de cumpărături. De asemenea, ei au fost invitaţi şi au toate cheltuielile asigurate la concursul Robotic Tournament, pentru a-şi putea lua revanşa şi a obţine locul I mondial.
20171124_114223

Concursul va avea loc în Polonia, în data de 17 martie 2018 şi este organizat de Tehnica UZespół Szkół. „Într-o lume în care tehnologia robotizată tinde să ia din ce în ce mai multă amploare, noi, echipa Liceului Teoretic Internaţional de informatică, încercăm sa-i sprijinim pe elevii noştri să fie cu un pas înainte, să facă parte din cei care dau tonul în inovaţie, să-şi urmeze visurile conform cu ceea ce îi pasionează. Experienţa acestui concurs a fost una deosebită pentru elevi, o incununare a rezultatelor unui an plin de succese, şi un imbold pentru succese şi mai mari pe viitor“, declară prof. Ioana Stochiţă, purtător de cuvânt al liceului.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.