15.4 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Elevii români au câștigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică

Elevii care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată la Kazan, s-au întors astăzi acasă cu trei medalii de argint și una de bronz.

olypiada (1)

Medaliile de argint au fost câștigate de Andrei Costin Constantinescu – Liceul Internațional de Informatică București, Costin Andrei Oncescu- Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung și Andrei Popa- Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, iar bronzul a fost obținut de  Radu Muntean-Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” București.

La cea de-a 28 a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică , desfășurată în perioada 12-19 august, la Kazan, în Federația Rusă, au participat 306 elevi din 82 de țări.

Concursul este format din 2 probe, a câte 5 ore, care se țin în zile consecutive. În timpul fiecărei probe, concurenții trebuie să rezolve 3 probleme. La sfârșitul concursului, programele sunt evaluate de un sistem automat pe un set de teste creat de comisia de corectare. Astfel, Olimpiada Internațională de Informatică  este probabil singura olimpiadă științifică care poate atinge obiectivitate 100% în corectare.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.