sâmbătă, februarie 17, 2024

Elevii români au câștigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică

Elevii care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată la Kazan, s-au întors astăzi acasă cu trei medalii de argint și una de bronz.

olypiada (1)

Medaliile de argint au fost câștigate de Andrei Costin Constantinescu – Liceul Internațional de Informatică București, Costin Andrei Oncescu- Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung și Andrei Popa- Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, iar bronzul a fost obținut de  Radu Muntean-Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” București.

La cea de-a 28 a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică , desfășurată în perioada 12-19 august, la Kazan, în Federația Rusă, au participat 306 elevi din 82 de țări.

Concursul este format din 2 probe, a câte 5 ore, care se țin în zile consecutive. În timpul fiecărei probe, concurenții trebuie să rezolve 3 probleme. La sfârșitul concursului, programele sunt evaluate de un sistem automat pe un set de teste creat de comisia de corectare. Astfel, Olimpiada Internațională de Informatică  este probabil singura olimpiadă științifică care poate atinge obiectivitate 100% în corectare.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Istanbul: Cheltuielile pentru o familie de patru persoane depășește 53.000 de lire

Agenția de Planificare a Municipalității din Istanbul (İPA), condusă de opoziție a dezvăluit date care arată că costul vieții în Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, a crescut cu o medie de 80,29% în ultimul an.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.