vineri, ianuarie 7, 2022

Ecologie în România: MMAP: Proiecte LIFE în valoare de 7 milioane de euro

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) are în implementare proiecte LIFE în valoare de 7 milioane de euro, iar cel mai nou dintre acestea, cu un buget de 80.000 de euro, vizează schimbul de bune practici pentru achizițiile publice ecologice, potrivit datelor prezentate, joi într-o conferință de specialitate, de către Marisanda Pîrîianu, șeful Direcției Accesare Fonduri Europene, MMAP.

România are în pregătire 10 aplicații în valoare de 10-12 milioane de euro, care așteaptă acordul Comisiei Europene.

‘În prezent, Ministerul Mediului are în implementare 7 proiecte LIFE, în valoare de 7 milioane de euro. De asemenea, la ora actuală, sunt deschise sesiuni pentru depunerea de proiecte pentru LIFE. Astăzi (joi — n. r.) lansăm proiectul ‘GPPbest — Schimb de bune practici și instrumente strategice pentru achizițiile publice ecologice’, al cărui buget este de 80.000 de euro. Prin acest proiect, vom beneficia de expertiza colegilor din Italia, parteneri — coordonatori ai acestei inițative’, a declarat Pîrîianu. Conform reprezentantului Ministerului Mediului, România are în pregătire 10 aplicații în valoare de 10-12 milioane de euro, care așteaptă acordul Comisiei Europene.

Secretarul de stat în ministerul de resort Raul Călin Pop a susținut că noul proiect LIFE, prezentat miercuri, ‘are o valoare socială foarte importantă’, iar în acest context, societatea ‘trebuie să se întoarcă la economia circulară, de la economia liniară, în care ne aflăm’.

‘Acest proiect are o sarcină importantă și delicată, în același timp: măsurarea a ceva ce nu poate fi măsurat foarte ușor. Este un demers delicat, plin de riscuri, care trebuie dus la bun sfârșit, inspirați fiind de modelele din jurul nostru. Atunci când vorbim despre achizițiile publice verzi, este important să operaționalizăm niște proceduri, care să reflecte criterii de transparență, etică și utilitate. Efortul trebuie să meargă spre educarea consumatorilor, spre ajutarea lui de a lua decizia de cumpărare într-un mod etic și transparent. Achizițiile publice verzi sunt un semnal sistemic prin care se poate schimba viața fiecăruia dintre noi’, a afirmat Pop.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.