duminică, aprilie 18, 2021

Ecologie în România: MMAP: Proiecte LIFE în valoare de 7 milioane de euro

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) are în implementare proiecte LIFE în valoare de 7 milioane de euro, iar cel mai nou dintre acestea, cu un buget de 80.000 de euro, vizează schimbul de bune practici pentru achizițiile publice ecologice, potrivit datelor prezentate, joi într-o conferință de specialitate, de către Marisanda Pîrîianu, șeful Direcției Accesare Fonduri Europene, MMAP.

România are în pregătire 10 aplicații în valoare de 10-12 milioane de euro, care așteaptă acordul Comisiei Europene.

‘În prezent, Ministerul Mediului are în implementare 7 proiecte LIFE, în valoare de 7 milioane de euro. De asemenea, la ora actuală, sunt deschise sesiuni pentru depunerea de proiecte pentru LIFE. Astăzi (joi — n. r.) lansăm proiectul ‘GPPbest — Schimb de bune practici și instrumente strategice pentru achizițiile publice ecologice’, al cărui buget este de 80.000 de euro. Prin acest proiect, vom beneficia de expertiza colegilor din Italia, parteneri — coordonatori ai acestei inițative’, a declarat Pîrîianu. Conform reprezentantului Ministerului Mediului, România are în pregătire 10 aplicații în valoare de 10-12 milioane de euro, care așteaptă acordul Comisiei Europene.

Secretarul de stat în ministerul de resort Raul Călin Pop a susținut că noul proiect LIFE, prezentat miercuri, ‘are o valoare socială foarte importantă’, iar în acest context, societatea ‘trebuie să se întoarcă la economia circulară, de la economia liniară, în care ne aflăm’.

‘Acest proiect are o sarcină importantă și delicată, în același timp: măsurarea a ceva ce nu poate fi măsurat foarte ușor. Este un demers delicat, plin de riscuri, care trebuie dus la bun sfârșit, inspirați fiind de modelele din jurul nostru. Atunci când vorbim despre achizițiile publice verzi, este important să operaționalizăm niște proceduri, care să reflecte criterii de transparență, etică și utilitate. Efortul trebuie să meargă spre educarea consumatorilor, spre ajutarea lui de a lua decizia de cumpărare într-un mod etic și transparent. Achizițiile publice verzi sunt un semnal sistemic prin care se poate schimba viața fiecăruia dintre noi’, a afirmat Pop.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit