vineri, ianuarie 7, 2022

După vacanța de Bayram: Blocaje în trafic. Cazurile de COVID-19 în creștere


Creșterea numărului de oameni și-au vizitat familiile sau au mers în stațiunile de pe litoralul turcesc, cu ocazia Kurban Bayram au dus la creșterea cazurilor de COVID-19 și la ambuteiaje infernale pe drumuri, conform presei turcești.

Noile cazuri din Turcia de COVID-19 au urcat peste 10.000 pentru prima dată de la mijlocul lunii mai pe 23 iulie și au atins un nivel de 11.094, potrivit datelor Ministerului Sănătății, care arată, de asemenea, că 60 de persoane au murit din cauza COVID-19.

„Dacă vrei ca ziua de mâine să fie mai bună decât astăzi, respectă măsurile. Vaccinează-te”, a a scris ministrul Fahrettin Koca, alături de graficul cu date.

Traficul blocat în 43 de pronvicii

Milioane de oameni au ieșit pe drumurile din toată țara pe 24 și 25 iulie pentru a se întoarce acasă de pe coastele Mării Egee și mediteraneene, unde au petrecut o vacanță de nouă zile.

Blocajele de trafic au avut loc în 43 de provincii, care s-au produs de la nord la sud, în timp ce milioane de persoane, fie cu propriile lor mașini, fie cu autobuze, s-au întors acasă.

De asemenea, pe autostrada dintre Antalya și Muğla s-a produs un trafic lung de 15 kilometri.

Poliția a luat măsuri de precauție speciale pentru Istanbul, cel mai aglomerat oraș al țării cu o populație de peste 15 milioane de oameni, și Bodrum, renumitul cartier din Marea Egee.

Elicopterele au zburat peste intrările asiatice și europene la Istanbul, controlând blocajul și redirecționând vehiculele pe drumuri alternative pentru a preveni accidentele.

În timpul sărbătorii de Kurban Bayram, populația din Bodrum a urcat de la 200.000 de locuitori la peste 1 milion.

În provincia vestică İzmir, poliția a efectuat verificări la fiecare 15 kilometri pentru a monitoriza fluxul de trafic. Oficialii poliției locale din Izmir au declarat că au efectuat controale la 1.117 de vehicule și au amendat 546 de șoferi pentru că nu au respectat regulile de circulație și au provocat blocaje.

Provincia mediteraneană Antalya a fost un alt site turistic pe care oamenii l-au ales să-și petreacă vacanța. La sfârșit de săptămână, blocajele au avut loc la intrarea și ieșirea din oraș.

Potrivit datelor poliției, aproximativ 46 de persoane au murit și peste 400 au fost rănite în timpul vacanței lungi, cu opt morți în accidentele de circulație din weekend.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.