luni, iunie 17, 2024

După vacanța de Bayram: Blocaje în trafic. Cazurile de COVID-19 în creștere


Creșterea numărului de oameni și-au vizitat familiile sau au mers în stațiunile de pe litoralul turcesc, cu ocazia Kurban Bayram au dus la creșterea cazurilor de COVID-19 și la ambuteiaje infernale pe drumuri, conform presei turcești.

Noile cazuri din Turcia de COVID-19 au urcat peste 10.000 pentru prima dată de la mijlocul lunii mai pe 23 iulie și au atins un nivel de 11.094, potrivit datelor Ministerului Sănătății, care arată, de asemenea, că 60 de persoane au murit din cauza COVID-19.

„Dacă vrei ca ziua de mâine să fie mai bună decât astăzi, respectă măsurile. Vaccinează-te”, a a scris ministrul Fahrettin Koca, alături de graficul cu date.

Traficul blocat în 43 de pronvicii

Milioane de oameni au ieșit pe drumurile din toată țara pe 24 și 25 iulie pentru a se întoarce acasă de pe coastele Mării Egee și mediteraneene, unde au petrecut o vacanță de nouă zile.

Blocajele de trafic au avut loc în 43 de provincii, care s-au produs de la nord la sud, în timp ce milioane de persoane, fie cu propriile lor mașini, fie cu autobuze, s-au întors acasă.

De asemenea, pe autostrada dintre Antalya și Muğla s-a produs un trafic lung de 15 kilometri.

Poliția a luat măsuri de precauție speciale pentru Istanbul, cel mai aglomerat oraș al țării cu o populație de peste 15 milioane de oameni, și Bodrum, renumitul cartier din Marea Egee.

Elicopterele au zburat peste intrările asiatice și europene la Istanbul, controlând blocajul și redirecționând vehiculele pe drumuri alternative pentru a preveni accidentele.

În timpul sărbătorii de Kurban Bayram, populația din Bodrum a urcat de la 200.000 de locuitori la peste 1 milion.

În provincia vestică İzmir, poliția a efectuat verificări la fiecare 15 kilometri pentru a monitoriza fluxul de trafic. Oficialii poliției locale din Izmir au declarat că au efectuat controale la 1.117 de vehicule și au amendat 546 de șoferi pentru că nu au respectat regulile de circulație și au provocat blocaje.

Provincia mediteraneană Antalya a fost un alt site turistic pe care oamenii l-au ales să-și petreacă vacanța. La sfârșit de săptămână, blocajele au avut loc la intrarea și ieșirea din oraș.

Potrivit datelor poliției, aproximativ 46 de persoane au murit și peste 400 au fost rănite în timpul vacanței lungi, cu opt morți în accidentele de circulație din weekend.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.