miercuri, februarie 1, 2023

După vacanța de Bayram: Blocaje în trafic. Cazurile de COVID-19 în creștere


Creșterea numărului de oameni și-au vizitat familiile sau au mers în stațiunile de pe litoralul turcesc, cu ocazia Kurban Bayram au dus la creșterea cazurilor de COVID-19 și la ambuteiaje infernale pe drumuri, conform presei turcești.

Noile cazuri din Turcia de COVID-19 au urcat peste 10.000 pentru prima dată de la mijlocul lunii mai pe 23 iulie și au atins un nivel de 11.094, potrivit datelor Ministerului Sănătății, care arată, de asemenea, că 60 de persoane au murit din cauza COVID-19.

„Dacă vrei ca ziua de mâine să fie mai bună decât astăzi, respectă măsurile. Vaccinează-te”, a a scris ministrul Fahrettin Koca, alături de graficul cu date.

Traficul blocat în 43 de pronvicii

Milioane de oameni au ieșit pe drumurile din toată țara pe 24 și 25 iulie pentru a se întoarce acasă de pe coastele Mării Egee și mediteraneene, unde au petrecut o vacanță de nouă zile.

Blocajele de trafic au avut loc în 43 de provincii, care s-au produs de la nord la sud, în timp ce milioane de persoane, fie cu propriile lor mașini, fie cu autobuze, s-au întors acasă.

De asemenea, pe autostrada dintre Antalya și Muğla s-a produs un trafic lung de 15 kilometri.

Poliția a luat măsuri de precauție speciale pentru Istanbul, cel mai aglomerat oraș al țării cu o populație de peste 15 milioane de oameni, și Bodrum, renumitul cartier din Marea Egee.

Elicopterele au zburat peste intrările asiatice și europene la Istanbul, controlând blocajul și redirecționând vehiculele pe drumuri alternative pentru a preveni accidentele.

În timpul sărbătorii de Kurban Bayram, populația din Bodrum a urcat de la 200.000 de locuitori la peste 1 milion.

În provincia vestică İzmir, poliția a efectuat verificări la fiecare 15 kilometri pentru a monitoriza fluxul de trafic. Oficialii poliției locale din Izmir au declarat că au efectuat controale la 1.117 de vehicule și au amendat 546 de șoferi pentru că nu au respectat regulile de circulație și au provocat blocaje.

Provincia mediteraneană Antalya a fost un alt site turistic pe care oamenii l-au ales să-și petreacă vacanța. La sfârșit de săptămână, blocajele au avut loc la intrarea și ieșirea din oraș.

Potrivit datelor poliției, aproximativ 46 de persoane au murit și peste 400 au fost rănite în timpul vacanței lungi, cu opt morți în accidentele de circulație din weekend.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.