joi, aprilie 7, 2022

După vacanța de Bayram: Blocaje în trafic. Cazurile de COVID-19 în creștere


Creșterea numărului de oameni și-au vizitat familiile sau au mers în stațiunile de pe litoralul turcesc, cu ocazia Kurban Bayram au dus la creșterea cazurilor de COVID-19 și la ambuteiaje infernale pe drumuri, conform presei turcești.

Noile cazuri din Turcia de COVID-19 au urcat peste 10.000 pentru prima dată de la mijlocul lunii mai pe 23 iulie și au atins un nivel de 11.094, potrivit datelor Ministerului Sănătății, care arată, de asemenea, că 60 de persoane au murit din cauza COVID-19.

„Dacă vrei ca ziua de mâine să fie mai bună decât astăzi, respectă măsurile. Vaccinează-te”, a a scris ministrul Fahrettin Koca, alături de graficul cu date.

Traficul blocat în 43 de pronvicii

Milioane de oameni au ieșit pe drumurile din toată țara pe 24 și 25 iulie pentru a se întoarce acasă de pe coastele Mării Egee și mediteraneene, unde au petrecut o vacanță de nouă zile.

Blocajele de trafic au avut loc în 43 de provincii, care s-au produs de la nord la sud, în timp ce milioane de persoane, fie cu propriile lor mașini, fie cu autobuze, s-au întors acasă.

De asemenea, pe autostrada dintre Antalya și Muğla s-a produs un trafic lung de 15 kilometri.

Poliția a luat măsuri de precauție speciale pentru Istanbul, cel mai aglomerat oraș al țării cu o populație de peste 15 milioane de oameni, și Bodrum, renumitul cartier din Marea Egee.

Elicopterele au zburat peste intrările asiatice și europene la Istanbul, controlând blocajul și redirecționând vehiculele pe drumuri alternative pentru a preveni accidentele.

În timpul sărbătorii de Kurban Bayram, populația din Bodrum a urcat de la 200.000 de locuitori la peste 1 milion.

În provincia vestică İzmir, poliția a efectuat verificări la fiecare 15 kilometri pentru a monitoriza fluxul de trafic. Oficialii poliției locale din Izmir au declarat că au efectuat controale la 1.117 de vehicule și au amendat 546 de șoferi pentru că nu au respectat regulile de circulație și au provocat blocaje.

Provincia mediteraneană Antalya a fost un alt site turistic pe care oamenii l-au ales să-și petreacă vacanța. La sfârșit de săptămână, blocajele au avut loc la intrarea și ieșirea din oraș.

Potrivit datelor poliției, aproximativ 46 de persoane au murit și peste 400 au fost rănite în timpul vacanței lungi, cu opt morți în accidentele de circulație din weekend.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.