vineri, aprilie 8, 2022

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor  de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi, conform T24.com

Erkan Cinbir, patronul restaurantului, a fost obligat să-și închidă restaurantul timp de 15 zile după ce a început să accepte clienții prin expunerea unui afiș pe care scria „accesul permis fără mască” .

Astfel, încălcând măsurile de precauție, Cinbir s-a certat cu poliția care a venit la magazinul său și l-a amendat de 24 de ori. 

Bărbatul revoltat a mers la autoritățile din oraș pentru a vorbi cu prefectul.

„I-am spus că am 2 copii și oameni care lucrează cu mine. Am spus că nu avem venituri de 15 zile, nu avem pâine. Așteptam ceva de la ei în această problemă”, a explicat bărbatul.

Purtarea măștii atât în interior, cât și în exterior este obligatorie din iulie, conform ordinului mininisterului. Cu toate acestea, patronul argumentează motivul revoltei sale.

„Ordininul ministerului nu poate să mă forțeze să pun mască și să închid restaurantul. Ordinul este pentru instituții de stat. Eu am dreptul fundamental de a trăi. Cine-mi asigură atunci drepturile mele fundalamentale dacă închid eu”, susține bărbatul.

 Turcia a fost în carantină totală din 31 decembrie până pe 4 ianuarie pentru a opri răspândirea COVID-19, în timpul sărbătorilor de Revelion. 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.