sâmbătă, aprilie 10, 2021

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor  de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi, conform T24.com

Erkan Cinbir, patronul restaurantului, a fost obligat să-și închidă restaurantul timp de 15 zile după ce a început să accepte clienții prin expunerea unui afiș pe care scria „accesul permis fără mască” .

Astfel, încălcând măsurile de precauție, Cinbir s-a certat cu poliția care a venit la magazinul său și l-a amendat de 24 de ori. 

Bărbatul revoltat a mers la autoritățile din oraș pentru a vorbi cu prefectul.

„I-am spus că am 2 copii și oameni care lucrează cu mine. Am spus că nu avem venituri de 15 zile, nu avem pâine. Așteptam ceva de la ei în această problemă”, a explicat bărbatul.

Purtarea măștii atât în interior, cât și în exterior este obligatorie din iulie, conform ordinului mininisterului. Cu toate acestea, patronul argumentează motivul revoltei sale.

„Ordininul ministerului nu poate să mă forțeze să pun mască și să închid restaurantul. Ordinul este pentru instituții de stat. Eu am dreptul fundamental de a trăi. Cine-mi asigură atunci drepturile mele fundalamentale dacă închid eu”, susține bărbatul.

 Turcia a fost în carantină totală din 31 decembrie până pe 4 ianuarie pentru a opri răspândirea COVID-19, în timpul sărbătorilor de Revelion. 

Turcia: Deputatul pro-kurd internat la ATI, după ce a fost reținut

Proeminent apărător al drepturilor omului și deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu a fost dus la spital după ce a preinfarct, la câteva ore după ce a fost reținut, conform presei turcești.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Turcia: O femeie a decedat după întârzierea spitalizării, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

O femeie în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a așteptat peste două săptămâni să fie internată în spital pentru tratamentul bolilor pulmonare, conform Ahval News.

Scenariu de film! Un deputat certat cu un afacerist pentru un teren aparținând statului

Un afacerist din provincia sud-estică Adiyaman a ajuns după gratii după ce un deputat din partidul lui Erdogan i-a propus să-i vândă un teren aparținând statului și situat în Ankara, conform DW.

Turcia:10 amirali reținuți pentru “mesaj subliminal de lovitură de stat”

Autoritățile turce au reținut 10 amirali în rezervă, sub acuzații de organizarea de grup infracționala, după ce au au semnat o declarație prin care afirmă importanța pentru securitatea turcă a Convenției de la Montreux menită să prevină militarizarea Mării Negre, conform Reuters.