vineri, ianuarie 8, 2021

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor  de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi, conform T24.com

Erkan Cinbir, patronul restaurantului, a fost obligat să-și închidă restaurantul timp de 15 zile după ce a început să accepte clienții prin expunerea unui afiș pe care scria „accesul permis fără mască” .

Astfel, încălcând măsurile de precauție, Cinbir s-a certat cu poliția care a venit la magazinul său și l-a amendat de 24 de ori. 

Bărbatul revoltat a mers la autoritățile din oraș pentru a vorbi cu prefectul.

„I-am spus că am 2 copii și oameni care lucrează cu mine. Am spus că nu avem venituri de 15 zile, nu avem pâine. Așteptam ceva de la ei în această problemă”, a explicat bărbatul.

Purtarea măștii atât în interior, cât și în exterior este obligatorie din iulie, conform ordinului mininisterului. Cu toate acestea, patronul argumentează motivul revoltei sale.

„Ordininul ministerului nu poate să mă forțeze să pun mască și să închid restaurantul. Ordinul este pentru instituții de stat. Eu am dreptul fundamental de a trăi. Cine-mi asigură atunci drepturile mele fundalamentale dacă închid eu”, susține bărbatul.

 Turcia a fost în carantină totală din 31 decembrie până pe 4 ianuarie pentru a opri răspândirea COVID-19, în timpul sărbătorilor de Revelion. 

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.