sâmbătă, noiembrie 28, 2020

Drame contemporane: Afganistan: Peste 125.000 de persoane strămutate în prima jumătate a anului din cauza conflictului (ONU)

Mai mult de 22.000 de persoane și-au părăsit căminele în ultimele două săptămâni, conform datelor furnizate de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Zonele cele mai afectate au fost nordul și nord-estul Afganistanului, de unde provin 45% dintre persoanele strămutate, urmate de 27% în sudul țării, 9% în vest și 12% în estul și centrul Afganistanului.

 Mai mult de 125.000 de afgani au fost nevoiți să-și părăsească locuințele de la începutul acestui an din cauza conflictului în desfășurare în țară, a anunțat luni Organizația Națiunilor Unite ( DPA)

 

Mai mult de 22.000 de persoane și-au părăsit căminele în ultimele două săptămâni, conform datelor furnizate de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).
Mai mult de 22.000 de persoane și-au părăsit căminele în ultimele două săptămâni, conform datelor furnizate de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Cu toate acestea, OCHA a afirmat că datele indică o scădere cu 28% a acestor cifre comparativ cu anul trecut. Printre motivele oferite de analiștii OCHA se numără și faptul că luptele continuă în aceleași zone ca și anul trecut, ceea ce înseamnă că mulți localnici deja și-au părăsit casele. Pe de alta parte, creșterea sărăciei înseamnă de asemenea că unii afgani nu mai dispun de resursele necesare pentru a-și muta familiile numeroase în alte părți, au estimat analiștii.

În Afganistan insecuritatea a crescut în orașe considerate anterior drept sigure. Capitala Kabul, de exemplu, a fost atacată cu regularitate de talibani și de militanții Statului Islamic. Sute de civili au fost uciși sau răniți în atacuri începând din luna ianuarie.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

142 de armeni au părăsit Turcia în 24 de ore:”Puneți capăt politicii urii!

142 de armeni au părăsit Turcia într-o singură zi, pe fondul sentimentului anti-armean în creștere, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.