vineri, iulie 19, 2024

Drame contemporane: Afganistan: Peste 125.000 de persoane strămutate în prima jumătate a anului din cauza conflictului (ONU)

Mai mult de 22.000 de persoane și-au părăsit căminele în ultimele două săptămâni, conform datelor furnizate de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Zonele cele mai afectate au fost nordul și nord-estul Afganistanului, de unde provin 45% dintre persoanele strămutate, urmate de 27% în sudul țării, 9% în vest și 12% în estul și centrul Afganistanului.

 Mai mult de 125.000 de afgani au fost nevoiți să-și părăsească locuințele de la începutul acestui an din cauza conflictului în desfășurare în țară, a anunțat luni Organizația Națiunilor Unite ( DPA)

 

Mai mult de 22.000 de persoane și-au părăsit căminele în ultimele două săptămâni, conform datelor furnizate de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).
Mai mult de 22.000 de persoane și-au părăsit căminele în ultimele două săptămâni, conform datelor furnizate de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Cu toate acestea, OCHA a afirmat că datele indică o scădere cu 28% a acestor cifre comparativ cu anul trecut. Printre motivele oferite de analiștii OCHA se numără și faptul că luptele continuă în aceleași zone ca și anul trecut, ceea ce înseamnă că mulți localnici deja și-au părăsit casele. Pe de alta parte, creșterea sărăciei înseamnă de asemenea că unii afgani nu mai dispun de resursele necesare pentru a-și muta familiile numeroase în alte părți, au estimat analiștii.

În Afganistan insecuritatea a crescut în orașe considerate anterior drept sigure. Capitala Kabul, de exemplu, a fost atacată cu regularitate de talibani și de militanții Statului Islamic. Sute de civili au fost uciși sau răniți în atacuri începând din luna ianuarie.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.