sâmbătă, martie 6, 2021

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Un băiat de 11 ani care a fost diagnosticat cu leucemie, după ce părinții au fost închiși  ca urmare a unei represiuni a guvernului din Turcia, conform Turkish Minutes. 

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen. 

După ce cuplul Dağdeviren a fost arestat în 2018, Hakan și sora lui Halenur s-au mutat în casa bunicilor. 

Acum câteva săptămâni, Hakan a început să prezinte simptome de boală și a fost dus la un spital, unde a fost diagnosticat cu leucemie. După efectuarea testelor, medicii au descoperit că celulele canceroase  s-au răspândit în ficatul, abdomenul, axilele, zona  inghinală  și gâtul lui Hakan.

Bunicul băiatului condamnat

De asemenea, bunicul băiatului, Ali Dağdeviren, în vârstă de 70 de ani, a fost arestat sub aceleași acuzații și a fost eliberat după ce a fost condamnat la șase ani și 10 luni de închisoare . 

Cazul său este în curs de apel împreună cu cel al fiului său Gökhan, care a fost condamnat la 19 ani de închisoare. Sabriye a fost condamnată la șase ani, 10 luni, iar Curtea Supremă de Apel i-a confirmat condamnarea.

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne Süleyman Soylu în noiembrie, au fost reținute  în total 292.000 de persoane, în timp ce alte 96.000 au fost închise din cauza presupuselor legături cu mișcarea Gülen de la lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.