joi, aprilie 7, 2022

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Un băiat de 11 ani care a fost diagnosticat cu leucemie, după ce părinții au fost închiși  ca urmare a unei represiuni a guvernului din Turcia, conform Turkish Minutes. 

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen. 

După ce cuplul Dağdeviren a fost arestat în 2018, Hakan și sora lui Halenur s-au mutat în casa bunicilor. 

Acum câteva săptămâni, Hakan a început să prezinte simptome de boală și a fost dus la un spital, unde a fost diagnosticat cu leucemie. După efectuarea testelor, medicii au descoperit că celulele canceroase  s-au răspândit în ficatul, abdomenul, axilele, zona  inghinală  și gâtul lui Hakan.

Bunicul băiatului condamnat

De asemenea, bunicul băiatului, Ali Dağdeviren, în vârstă de 70 de ani, a fost arestat sub aceleași acuzații și a fost eliberat după ce a fost condamnat la șase ani și 10 luni de închisoare . 

Cazul său este în curs de apel împreună cu cel al fiului său Gökhan, care a fost condamnat la 19 ani de închisoare. Sabriye a fost condamnată la șase ani, 10 luni, iar Curtea Supremă de Apel i-a confirmat condamnarea.

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne Süleyman Soylu în noiembrie, au fost reținute  în total 292.000 de persoane, în timp ce alte 96.000 au fost închise din cauza presupuselor legături cu mișcarea Gülen de la lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.