marți, decembrie 6, 2022

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Un băiat de 11 ani care a fost diagnosticat cu leucemie, după ce părinții au fost închiși  ca urmare a unei represiuni a guvernului din Turcia, conform Turkish Minutes. 

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen. 

După ce cuplul Dağdeviren a fost arestat în 2018, Hakan și sora lui Halenur s-au mutat în casa bunicilor. 

Acum câteva săptămâni, Hakan a început să prezinte simptome de boală și a fost dus la un spital, unde a fost diagnosticat cu leucemie. După efectuarea testelor, medicii au descoperit că celulele canceroase  s-au răspândit în ficatul, abdomenul, axilele, zona  inghinală  și gâtul lui Hakan.

Bunicul băiatului condamnat

De asemenea, bunicul băiatului, Ali Dağdeviren, în vârstă de 70 de ani, a fost arestat sub aceleași acuzații și a fost eliberat după ce a fost condamnat la șase ani și 10 luni de închisoare . 

Cazul său este în curs de apel împreună cu cel al fiului său Gökhan, care a fost condamnat la 19 ani de închisoare. Sabriye a fost condamnată la șase ani, 10 luni, iar Curtea Supremă de Apel i-a confirmat condamnarea.

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne Süleyman Soylu în noiembrie, au fost reținute  în total 292.000 de persoane, în timp ce alte 96.000 au fost închise din cauza presupuselor legături cu mișcarea Gülen de la lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.