vineri, aprilie 19, 2024

DONALD TRUMP VERSUS PRACTICILE FBI

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a declasificat o notă confidenţială şi controversată elaborată de un ales republican, care critică practicile FBI împotriva Partidului Republican în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016, deschizând calea publicării sale de către Congres.

Preşedintele republican al comisiei pentru informaţii a Camerei reprezentanţilor, Devin Nunes – a redactat acest document în pofida opoziţiei membrilor democraţi ai comisiei, pe baza unor informaţii clasificate.

Decizia este percepută ca un adevărat uragan în viaţa politică internaţională.

‘Nota a fost declasificată, vom vedea ce se va întâmpla’, a afirmat el din Biroul Oval, ignorând avertismentele directorului FBI împotriva unei astfel de iniţiative.

‘Ceea ce se petrece în ţara noastră este o ruşine („I think it’s a disgrace what’s happening in our country  …) Mulţi ar trebui să se jeneze de aceasta’, a afirmat Trump, fără a da nume.
Întrebat cu privire la soarta numărului doi al Ministerului Justiţiei, Rod Rosenstein, care are un rol crucial în ancheta rusă, Trump a evitat un răspuns, lucru interpretat de unii ziarişti că ar putea însemna că va cere demisia acestuia.

Directorul FBI Christopher Wray a fost la Casa Albă într-o încercare eşuată de a împiedeca publicarea documentului.

Autorul notei – preşedintele republican al comisiei pentru informaţii a Camerei reprezentanţilor, Devin Nunes – a redactat acest document în pofida opoziţiei membrilor democraţi ai comisiei, pe baza unor informaţii clasificate. Nota se referă la interceptările de către FBI ale comunicaţiilor unui membru al echipei de campanie a lui Trump din 2016, în cadrul anchetei cu privire la presupusa ingerinţă rusă în alegeri

https://www.stuff.co.nz/world/americas/101147276/donald-trump-v-fbi-republican-memo-alleging-surveillance-abuses-is-released

 

 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.