joi, octombrie 22, 2020

Distribuirea acestei caricaturi în Turcia, este pedepsită cu închisoare

După ce a distribuit caricatura desenată de caricaturistul brazilian Carlos Latuff, actorul de teatru, Orhan Aydin, a fost arestat pe motiv că l-ar fi insultat pe preşedintele Erdogan.

Renumitul caricaturist Carlos Latuff, a publicat o caricatură care descrie vizita lui Erdogan în Cuba. În caricatură se poate observa că președintele Turciei este asemănător imaginii lideurlui nazist Hitler.

oaydin

Orhan Aydin a distribuit această caricatură pe pagina de socializare adâugând cuvântul ,,Șapșik”. Instanța Curții Penale 62, a evaluat că această distribuire va fi pedepsită cu închisoare. Actorul de teatru, Orhan Aydin a fost acuzat că l-a insultat pe Erdogan și pedepsit ca urmare cu 11 luni și 20 de zile de închisoare.

 

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

“Mentalitate fascistă”: Poliția a intervenit la primul spectacol de teatru kurd din Istanbul

Poliția a intervenit la prima piesă în limba kurdă care a fost pusă în scenă în Teatrul Municipal din Istanbul din cauza „preocupărilor de securitate publică”, relatează Duvar English.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Turcia: Un deținut a murit torturat de gardienii penitenciarului

Serkan Tumay, în vârstă de 25 de ani, care se aflat de șase ani în penitenciarul Kırıkkale, din Ankara pentru furt, a murit în celula sa solitară, în care a fost mutat după ce colegul său a informat famila despre tortura fizică.

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.