Zaman Romania

Din nou despre solicitările de azil în ţări ale UE

Vicecancelarul austriac Reinhold Mitterlehner”Austria ar trebui să reducă limita superioară a solicitărilor de azil acceptate la 17.000.'Știu că este o propunere dură, dar este una necesară'”

Austria ar trebui să reducă limita superioară a solicitărilor de azil acceptate la 17.000, cu mai mult de jumătate din cele 35.000 pe care le planificase pentru acest an, a propus miercuri vicecancelarul austriac Reinhold Mitterlehner, relatează DPA.

Austria ar trebui să reducă la jumătate numărul solicitărilor de azil, potrivit conservatorilor

 

Din moment ce autoritățile trebuie încă să proceseze 14.000 de solicitări depuse anul trecut, nivelul scăzut drastic ar putea rezulta efectiv în închiderea granițelor austriece pentru solicitanții de azil.

Scăderea este necesară pentru integrarea corespunzătoare a migranților, a declarat Mitterlehner la o reuniune a Partidului Popular Austriac, în orașul Poellauberg.

‘Reducerea acestui plafon ar trimite de asemenea austriecilor semnalul că guvernul nu este indiferent față de agresiunile sexuale și alte infracțiuni comise de solicitanții de azil, precum și față de dificultățile cu care se confruntă autoritățile care încearcă să-i trimită acasă pe cei care au fost respinși’, a adăugat oficialul austriac. ‘Știu că este o propunere dură, dar este una necesară’, a subliniat el.

După ce a primit 90.000 de solicitanți de azil în 2015, guvernul austriac și-a revizuit la începutul anului trecut politica privind migrația și a stabilit un nivel maxim de 37.500 de solicitări care să poată fi acceptate în 2016 și 35.000 în 2017.