16.1 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Die Welt: MİT din Turcia colectează informații despre deputații germani

Serviciul Național de Informații al Turciei (MİT) colectează informații despre parlamentarii germani, potrivit unui raport publicat miercuri de ziarul german Die Welt.

Potrivit raportului, MİT a adunat informații despre politicienii de rang înalt în afacerile interne, afacerile externe și problemele de apărare.

Un oficial care lucrează pentru Inspectoratul General de Poliţie Federală din Germania (BKA) a participat la o ședință de securitate cu unii parlamentari germani în ultimele săptămâni.Cu acest prilej BKA a avertizat parlamentarii despre posibilitatea de a fi spionați de către serviciile de informații turcești și împotriva riscurilor potențiale de securitate ale naționaliștilor turci.

Die Welt a publicat, de asemenea, un raport în aprilie, în care se menționa faptul că circa 20 de turci au fost urmăriți sub acuzația de spionaj, iar procuratura generală efectua, de asemenea, o investigație asupra „persoanelor necunoscute” care lucrau pentru MİT.

Pe baza rapoartelor anterioare din presa germană despre activitățile de informații ale MİT din Germania, Procuratura Generală Federală a deschis un caz privind activitățile de spionaj suspectate în martie. Rapoartele din mass-media germană au spus apoi că MİT spionează adepții mișcării Gülen, care este acuzat de președintele turc Recep Tayyip Erdoğan de organizarea unei lovituri de stat eșuate în Turcia la 15 iulie 2016.

Fethullah Gülen, care a inspirat mișcarea, a negat cu fermitate că ar fi avut vreun rol în lovitura eșuată și a cerut o investigație internațională asupra acesteia, dar președintele Erdoğan – care a numit tentativa de lovitură de stat „un dar de la Dumnezeu” – și guvernul au inițiat o amplă purjare care vizează epurarea simpatizanților mișcării din interiorul instituțiilor statului, denigrarea figurilor sale populare și punerea acestora sub custodie.

Hans-Georg Maassen, președintele Curții Federale Constituționale a Germaniei (BundesamtfuerVerfassungsschutz), s-a adresat la BBC în martie declarând că: „În afara Turciei, nu cred că există altcineva care să creadă că mișcarea Gülen s-ar fi aflat în spatele tentativei de puci. “

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.