joi, martie 28, 2024

Dezbatere privind agricultura și potențialul acestui domeniu în economia României

Zona montană va beneficia de un sprijin financiar anual de 100 de milioane de euro, începând din 2018, în baza unui program dedicat, care se va derula pe o perioadă de 10 ani și pentru care se vor aloca de la bugetul național un miliard de euro, a anunțat, luni, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la o dezbatere pe teme agricole. „Dăm 100 de milioane (de euro — n. r.) pentru zona montană, de anul viitor. Este vorba de un program de un miliard de euro pentru 10 ani pentru zona montană din România, care înseamnă înnobilarea muntelui cu stâne, cu amenajări de pășuni și fânețe, cu unități de preluare și prelucrare.

urma-de-oi-la-munte_bÎn zona muntelui, nici înainte de 1989, cu toată forța de atunci pentru colectivizare, 1,15 milioane de hectare au rămas în zona necooperativizată, pentru că nu era posibil să realizezi unități din terenuri fragmentate într-o pantă sau un deal dintr-un vârf de munte. Va rămâne această situație întotdeauna și atunci trebuie să găsim o soluție de preluare și de prelucrare a producției, dar fermierul, producătorul agricol din zona respectivă să rămână acolo unde este, însă producția să fie preluată și prelucrată într-un regim pe care îl avem deja construit în țară, în zona muntelui, care reprezintă 29% din suprafața țării”, a precizat Daea.

Ministrul Agriculturii a participat, luni, la o dezbatere privind agricultura și potențialul acestui domeniu în economia României, unde a prezentat principalele programe demarate în 2017, producțiile agricole obținute până în prezent, stadiul absorbției fondurilor europene și proiectele pentru anii următori.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.