sâmbătă, iulie 27, 2024

Dezbatere privind agricultura și potențialul acestui domeniu în economia României

Zona montană va beneficia de un sprijin financiar anual de 100 de milioane de euro, începând din 2018, în baza unui program dedicat, care se va derula pe o perioadă de 10 ani și pentru care se vor aloca de la bugetul național un miliard de euro, a anunțat, luni, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la o dezbatere pe teme agricole. „Dăm 100 de milioane (de euro — n. r.) pentru zona montană, de anul viitor. Este vorba de un program de un miliard de euro pentru 10 ani pentru zona montană din România, care înseamnă înnobilarea muntelui cu stâne, cu amenajări de pășuni și fânețe, cu unități de preluare și prelucrare.

urma-de-oi-la-munte_bÎn zona muntelui, nici înainte de 1989, cu toată forța de atunci pentru colectivizare, 1,15 milioane de hectare au rămas în zona necooperativizată, pentru că nu era posibil să realizezi unități din terenuri fragmentate într-o pantă sau un deal dintr-un vârf de munte. Va rămâne această situație întotdeauna și atunci trebuie să găsim o soluție de preluare și de prelucrare a producției, dar fermierul, producătorul agricol din zona respectivă să rămână acolo unde este, însă producția să fie preluată și prelucrată într-un regim pe care îl avem deja construit în țară, în zona muntelui, care reprezintă 29% din suprafața țării”, a precizat Daea.

Ministrul Agriculturii a participat, luni, la o dezbatere privind agricultura și potențialul acestui domeniu în economia României, unde a prezentat principalele programe demarate în 2017, producțiile agricole obținute până în prezent, stadiul absorbției fondurilor europene și proiectele pentru anii următori.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Anatolian Food Fest în premieră la Alba Iulia! Bunătăți turcești pe ritmuri orientale

Din 26 iulie până pe 28 iulie, albaiulieni sunt așteptăm la Cetatea Alba Carolina cu bunătăți tradiționale turcești, precum lahmacun, gozleme, diferite tipuri de Kebab, și bineînțeles, deserturi precum: baclava, înghețată turcească, cataif, care merg perfect cu o cafea la nisip sau un șerbet.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului döner

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului doner, Berlinul făcând apel la încercarea Ankarei de a acorda îndrăgitului aliment stradal...

Turcia: Proeminent afacerist decedat în închisoare din cauza căldurii excesive și a supraaglomerării

İşgüder a fost arestat acum două luni şi jumătate, fiind acuzat că a participat la predici religioase organizate de mișcare și că a mers în pelerinaj cu presupuși membri care au fost concediați de la locul de muncă prin decrete guvernamentale în timpul epurărilor în urma unei tentative eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016.