Zaman Romania

Dezastru în Turcia! 12 răniți în explozia unui siloz de cereale într-un port

O explozie a silozurilor de cereale a rănit cel puțin 12 persoane, conform Duvar English.

Cel puțin 12 persoane au fost rănite, trei dintre ele grav, într-o explozie din districtul Derince din nord-vestul Kocaeli. Potrivit evaluărilor inițiale, explozia s-a produs din cauza comprimării prafului de grâu.

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.40, în silozurile Turkish Grain Board (TMO), din portul Derince.

Primarul Derince, Zeki Aygün, a declarat agenției de stat Anadolu că au crezut că în timpul exploziei se produce un cutremur.

„A avut loc o explozie din cauza, probabil, compresiei. Sper că nu a murit nimeni.”, explică edilul.

Guvernatorul Kocaeli, Seddar Yavuz a declarat că explozia a avut loc din cauza comprimării prafului de grâu în timpul transferului grâului de pe o navă în siloz, conform evaluărilor inițiale.

„Am condus toate echipele de căutare și salvare. De asemenea, aș dori să subliniez că nimeni nu a fost sub moloz”, afirmă aceasta.

Într-un comunicat, TMO a spus că consideră că comprimarea prafului a provocat explozia, dar motivul exact va fi clarificat în urma unei examinări tehnice detaliate. Consiliul a adăugat că 13 silozuri și anexe au suferit avarii din cauza exploziei.

Autoritatea turcă pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD) a declarat că o persoană a fost salvată de sub dărâmături.