miercuri, noiembrie 18, 2020

Deșeurile din Bosfor, expuse în Piața Üsküdar pentru a atrage atenția asupra poluării mării

Deșeuri scoase de pe fundul Bosforului au fost expuse în Piața Üsküdar pentru a atrage atenția asupra gravității poluării din mări, relatează Hurriyet Daily News.

Fatih Hoșoğlu, un oficial de la İSTAÇ, o organizație a municipalității, a subliniat că expoziția are ca scop conștientizarea publicului asupra pericolelor poluării, sublinind că  există chiar și o mașină de scris printre lucrurile care au fost scoase de sub ape.

„Încercăm să le păstrăm interesul pentru a crește nivelul conștientizării. Unele lucruri le trimitem la instalații, dacă recuperarea lor este posibilă și le aruncăm pe cele care nu pot fi reciclate ”, a explicat Hoșoğlu.

Scafandrii luptă să curețe Bosforul

Scafandrii municipalității Istanbul au făcut curat în strâmtoarea Bosfor, unde au găsit  sticle, telefoane mobile, motociclete, biciclete și anvelope pentru camioane. 

„Am văzut o mulțime de telefoane mobile, deșeuri personale, sticle de băuturi, roți și foarfece, în apă. Echipa noastră încearcă să le scoată ”, a spus Kubilay Akgör, unul dintre scafandri.

Măști și mănuși aruncate în Bosfor

Măști aruncate în strâmtoarea Bosfor.

Isa Șahintürk, primul scafandru care a făcut fotografii subacvatice și videoclipuri din Bosforul, în cele trei luni de la focarul de coronavirus, susține că măștile de față și mănușile au fost printre cele mai comune articole pe care le-a întâlnit.

Scăderea traficului maritim, interdicțiile de circulație din weekend-uri și interzicerea pescuitului pe coastă au oferit Bosforului câteva zile liniștite, începând cu luna martie. Delfinii, o raritate înainte de pandemie, au fost văzuți de mai multe ori pe calea navigabilă a Bosforului.

Turcia interzice fumatul în locuri publice pentru a preveni răspândirea COVID-19

Ministerul de interne al Turciei a interzis fumatul în locurile publice din întreaga țară pentru a opri răspândirea COVID-19, relatează cotidianul britanic,...

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...