miercuri, aprilie 24, 2024

Deșeurile din Bosfor, expuse în Piața Üsküdar pentru a atrage atenția asupra poluării mării

Deșeuri scoase de pe fundul Bosforului au fost expuse în Piața Üsküdar pentru a atrage atenția asupra gravității poluării din mări, relatează Hurriyet Daily News.

Fatih Hoșoğlu, un oficial de la İSTAÇ, o organizație a municipalității, a subliniat că expoziția are ca scop conștientizarea publicului asupra pericolelor poluării, sublinind că  există chiar și o mașină de scris printre lucrurile care au fost scoase de sub ape.

„Încercăm să le păstrăm interesul pentru a crește nivelul conștientizării. Unele lucruri le trimitem la instalații, dacă recuperarea lor este posibilă și le aruncăm pe cele care nu pot fi reciclate ”, a explicat Hoșoğlu.

Scafandrii luptă să curețe Bosforul

Scafandrii municipalității Istanbul au făcut curat în strâmtoarea Bosfor, unde au găsit  sticle, telefoane mobile, motociclete, biciclete și anvelope pentru camioane. 

„Am văzut o mulțime de telefoane mobile, deșeuri personale, sticle de băuturi, roți și foarfece, în apă. Echipa noastră încearcă să le scoată ”, a spus Kubilay Akgör, unul dintre scafandri.

Măști și mănuși aruncate în Bosfor

Măști aruncate în strâmtoarea Bosfor.

Isa Șahintürk, primul scafandru care a făcut fotografii subacvatice și videoclipuri din Bosforul, în cele trei luni de la focarul de coronavirus, susține că măștile de față și mănușile au fost printre cele mai comune articole pe care le-a întâlnit.

Scăderea traficului maritim, interdicțiile de circulație din weekend-uri și interzicerea pescuitului pe coastă au oferit Bosforului câteva zile liniștite, începând cu luna martie. Delfinii, o raritate înainte de pandemie, au fost văzuți de mai multe ori pe calea navigabilă a Bosforului.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org