25.5 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Deșeurile din Bosfor, expuse în Piața Üsküdar pentru a atrage atenția asupra poluării mării

Deșeuri scoase de pe fundul Bosforului au fost expuse în Piața Üsküdar pentru a atrage atenția asupra gravității poluării din mări, relatează Hurriyet Daily News.

Fatih Hoșoğlu, un oficial de la İSTAÇ, o organizație a municipalității, a subliniat că expoziția are ca scop conștientizarea publicului asupra pericolelor poluării, sublinind că  există chiar și o mașină de scris printre lucrurile care au fost scoase de sub ape.

„Încercăm să le păstrăm interesul pentru a crește nivelul conștientizării. Unele lucruri le trimitem la instalații, dacă recuperarea lor este posibilă și le aruncăm pe cele care nu pot fi reciclate ”, a explicat Hoșoğlu.

Scafandrii luptă să curețe Bosforul

Scafandrii municipalității Istanbul au făcut curat în strâmtoarea Bosfor, unde au găsit  sticle, telefoane mobile, motociclete, biciclete și anvelope pentru camioane. 

„Am văzut o mulțime de telefoane mobile, deșeuri personale, sticle de băuturi, roți și foarfece, în apă. Echipa noastră încearcă să le scoată ”, a spus Kubilay Akgör, unul dintre scafandri.

Măști și mănuși aruncate în Bosfor

Măști aruncate în strâmtoarea Bosfor.

Isa Șahintürk, primul scafandru care a făcut fotografii subacvatice și videoclipuri din Bosforul, în cele trei luni de la focarul de coronavirus, susține că măștile de față și mănușile au fost printre cele mai comune articole pe care le-a întâlnit.

Scăderea traficului maritim, interdicțiile de circulație din weekend-uri și interzicerea pescuitului pe coastă au oferit Bosforului câteva zile liniștite, începând cu luna martie. Delfinii, o raritate înainte de pandemie, au fost văzuți de mai multe ori pe calea navigabilă a Bosforului.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.