marți, mai 11, 2021

Deșeurile din Bosfor, expuse în Piața Üsküdar pentru a atrage atenția asupra poluării mării

Deșeuri scoase de pe fundul Bosforului au fost expuse în Piața Üsküdar pentru a atrage atenția asupra gravității poluării din mări, relatează Hurriyet Daily News.

Fatih Hoșoğlu, un oficial de la İSTAÇ, o organizație a municipalității, a subliniat că expoziția are ca scop conștientizarea publicului asupra pericolelor poluării, sublinind că  există chiar și o mașină de scris printre lucrurile care au fost scoase de sub ape.

„Încercăm să le păstrăm interesul pentru a crește nivelul conștientizării. Unele lucruri le trimitem la instalații, dacă recuperarea lor este posibilă și le aruncăm pe cele care nu pot fi reciclate ”, a explicat Hoșoğlu.

Scafandrii luptă să curețe Bosforul

Scafandrii municipalității Istanbul au făcut curat în strâmtoarea Bosfor, unde au găsit  sticle, telefoane mobile, motociclete, biciclete și anvelope pentru camioane. 

„Am văzut o mulțime de telefoane mobile, deșeuri personale, sticle de băuturi, roți și foarfece, în apă. Echipa noastră încearcă să le scoată ”, a spus Kubilay Akgör, unul dintre scafandri.

Măști și mănuși aruncate în Bosfor

Măști aruncate în strâmtoarea Bosfor.

Isa Șahintürk, primul scafandru care a făcut fotografii subacvatice și videoclipuri din Bosforul, în cele trei luni de la focarul de coronavirus, susține că măștile de față și mănușile au fost printre cele mai comune articole pe care le-a întâlnit.

Scăderea traficului maritim, interdicțiile de circulație din weekend-uri și interzicerea pescuitului pe coastă au oferit Bosforului câteva zile liniștite, începând cu luna martie. Delfinii, o raritate înainte de pandemie, au fost văzuți de mai multe ori pe calea navigabilă a Bosforului.

COVID-19: Drepturile omului sunt încălcate pentru mai bine de 1.500 de copii din închisorile turcești

Pentru mai bine de 1.500 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care se află după gratii, drepturile omului...

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Doi tinere reținute după un video pe TikTok pentru că ar fi „insultat pașaportul turcesc”

În declarația lor față de procuror, K.Ö. a spus că nu intenționează să insulte valoarea pașaportului turc, ele au postat videoclipul doar pentru distracție, deoarece oamenii nu pot călători din cauza pandemiei coronavirusului.