joi, aprilie 25, 2024

‘Descoperă și cunoaște România’ – un program pentru întreg anul dedicat Centenarului

„Descoperă și cunoaște România” este un program pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni dorește să îl continue pe tot parcursul anului 2018, dedicat Centenarului, a declarat, vineri, ministrul Andreea Păstîrnac, la Palatul Parlamentului, unde a avut loc deschiderea celei de-a doua etape a proiectului.

„Descoperă și cunoaște România” aduce la București aproximativ 100 de tineri din Republica Moldova. Aceștia se vor întâlni, timp de trei zile, cu reprezentanți ai autorităților române, a detaliat ministrul.

658x0_proiect

„Dincolo de dialogul pe care îl veți avea (…) sper că vă veți întoarce acasă cu o dorință de a coopera cu noi, cu idei de cooperare. (…) Dacă data trecută cei dintre dumneavoastră erau studenți de Drept, cei care lucrau în administrație publică — și am întâlnit foarte multe idei legate de aceste domenii — astăzi înțeleg că sunteți foarte mulți care studiați inginerie, științe exacte, în domeniul social și al asistenței sociale. Ne veți îmbogăți cu ideile dumneavoastră”, a spus ea.

Andreea Păstîrnac a dat și câteva detalii despre funcționarea programului. „În general, când realizăm programe sau avem politici dedicate românilor de pretutindeni sau comunităților istorice, avem un instrument care este grupul interministerial, (…) în acest fel încercăm să înțelegem care sunt cele mai bune instrumente pe care să le putem aplica pentru cei aflați în afara granițelor”, a precizat ministrul.

Potrivit acesteia, „Descoperă și cunoaște România” se înscrie într-o serie de inițiative similare în întreaga lume.

„Am avut șansa, ca diplomat, în țările în care am efectuat serviciul diplomatic, să discutăm cu tineri din alte state, care participă în programe similare cu programele dumneavoastră. (…) Cred că prin acest program (n.r. — ‘Descoperă și cunoaște România’), practic, ne angrenăm într-un efort pe care îl fac foarte multe state care au comunități în afara granițelor, este un model de mare succes peste tot, este un model care practic se bazează pe ceea ce este astăzi lumea modernă, o lume a interacțiunilor, o lume a vitezei de deplasare, a conexiunilor”, a mai spus ministrul.

La evenimentul de deschidere de la Palatul Parlamentului au participat reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului.

 


 

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.