Zaman Romania

De neratat pentru turiști: Un portret rar al lui Suleyman Magnificul expus în Istanbul

Un portret rar al lui Suleiman I, cel mai îndelungat sultan otoman cunoscut sub numele de Suleyman Magnificul a fost expus în Istanbul, conform Hurriyet Daily News.

Edilul Istanbulului, İmamoğlu a anunțat că două portrete foarte valoroase vor fi expuse într-un muzeu de artă, care este în prezent în construcție în șantierul istoric Haliç.

Primarul le-a arătat portretul reporterilor în timpul unei inaugurări la sala de expoziții temporare a clădirii municipalității din cartierul Saraçhane din Istanbul.Tablouri fiind o donație către municipalitatea din Istanbul de către un cetățean anonim care a cumpărat opera de artă la o licitație din Londra.

Pictura sultanului care a condus Imperiul Otoman timp de aproape o jumătate de secol a făcut parte din colecția familiei din Franța încă din secolul al XIX-lea.

Portretul a fost oferit colecționarilor în licitații live începând de la 80.000 de lire sterline (110.000 de dolari) la renumita casă de licitații Sotheby’s, dar prețul de vânzare aproape s-a triplat, ajungând la 350.000 de lire sterline (481.000 de dolari) în final.

Potrivit unor experți de artă de seamă, pictura deschide o fereastră către o narațiune a schimburilor artistice dintre Veneția și otomani în anii 1530.