13.7 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

De ce sunt arestați magistrații din Turcia?

După lovitura de stat înnăbușită din Turcia nu au fost reținuți doar militari, ci și judecători, procurori, polițiști și profesori universitari. La  terminarea interogatoriului, magistrații  au fost arestați unul câte unul, sub cele mai banale pretexte.

İată câteva dintre întrebarile puse procurorilor  şi judecătorilor în timpul audierilor:

Unde ați absolvit liceul?

Ce universitate ați absolvit?

Unde v-ați cazat pe parcursul studiilor?  În apartament sau la cămin?

La ce școală învață copilul dumneavoastă?

Dacă fiul sau fiica dumneavoastră învață la una dintre școlile simpatizante ale lui F.Gulen, de ce nu l-ați retras de la școală?

Aveti cont la Asya Bank (n.r. Banca infiintata de oamenii de afaceri simpatizanți ai lui Gulen)

Daca aveți cont,  de ce nu l-ați închis?

Din totalul de 788 de persoane arestate preventiv, în urma întrebărilor mai sus menționate, până miercuri dimineață, au fost arestați preventiv aproximativ 150 de magistrați din provinciile Istanbul, Samsun, Diyarbakir, sub suspiciunea de apartenență la  gruparea teroristă FETÖ. Printre cei arestați se numără și fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, İbrahim Okur.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.