luni, septembrie 25, 2023

Cutremur Turcia! Un faimos fotbalist cere ajutor în lacrimi:„Nu putem face mare lucru singuri.”

Faimosul portar, Volkan Demirel, a cerut în lacrimi ajutor, după cutremurul din Turcia, de luni, dimineață, conform DHA.

Fostul portar al echipei națională și actualul directorul tehnic Hatayspor, Volkan Demirel, a ajuns viral după ce a început să plângă într-un live de pe contul său de Instagram.

„Toată lumea suferă aici. Vă rog, de urgență, ajutați! Situațiile sunt foarte proastă aici. Ajutor! Nu putem ajunge la oameni. Nu putem face mare lucru singuri.”, spune sportivul.

„Vreau să-i trimiteți pe toți dacă puteți. Situația este aceeași nu numai în Hatay, ci și în provinciile din jur. Ajutați de dragul lui Allah”, continuă fotbalistul în lacrimi.

Ce s-a întâmplat?

10 provincii din Turcia au fost zguduite de un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter, centrat în Kahramanmaraş, la ora 04:17.

„În prezent, avem 284 de morți și 2.323 de răniți”, afirmă Vicepreședintele Fuat Oktay.

În Kahramanmaraş, sunt 300 de clădiri distruse, 70 de morți și 200 de răniți. Ultimele imagini din provincia Hatay după cutremur au șocat întreaga lume. 200 de clădiri au fost distruse, patru persoane au murit și șapte persoane au fost rănite.

Despre Demirel

Volkan Demirel este un fotbalist turc care evoluează pe postul de portar la clubul Fenerbahçe SK din Süper Lig și la echipa națională de fotbal a Turciei. Demirel a fost portarul de bază al în lotul lui Fenerbahçe care a ajuns până în sferturile de finală ale UEFA Champions League 2007–08 și de asemenea, a fost portarul de bază al naționalei Turciei care a ajuns până în semifinale la Euro 2008.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.