joi, aprilie 18, 2024

Cutremur Turcia! Un faimos fotbalist cere ajutor în lacrimi:„Nu putem face mare lucru singuri.”

Faimosul portar, Volkan Demirel, a cerut în lacrimi ajutor, după cutremurul din Turcia, de luni, dimineață, conform DHA.

Fostul portar al echipei națională și actualul directorul tehnic Hatayspor, Volkan Demirel, a ajuns viral după ce a început să plângă într-un live de pe contul său de Instagram.

„Toată lumea suferă aici. Vă rog, de urgență, ajutați! Situațiile sunt foarte proastă aici. Ajutor! Nu putem ajunge la oameni. Nu putem face mare lucru singuri.”, spune sportivul.

„Vreau să-i trimiteți pe toți dacă puteți. Situația este aceeași nu numai în Hatay, ci și în provinciile din jur. Ajutați de dragul lui Allah”, continuă fotbalistul în lacrimi.

Ce s-a întâmplat?

10 provincii din Turcia au fost zguduite de un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter, centrat în Kahramanmaraş, la ora 04:17.

„În prezent, avem 284 de morți și 2.323 de răniți”, afirmă Vicepreședintele Fuat Oktay.

În Kahramanmaraş, sunt 300 de clădiri distruse, 70 de morți și 200 de răniți. Ultimele imagini din provincia Hatay după cutremur au șocat întreaga lume. 200 de clădiri au fost distruse, patru persoane au murit și șapte persoane au fost rănite.

Despre Demirel

Volkan Demirel este un fotbalist turc care evoluează pe postul de portar la clubul Fenerbahçe SK din Süper Lig și la echipa națională de fotbal a Turciei. Demirel a fost portarul de bază al în lotul lui Fenerbahçe care a ajuns până în sferturile de finală ale UEFA Champions League 2007–08 și de asemenea, a fost portarul de bază al naționalei Turciei care a ajuns până în semifinale la Euro 2008.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.