miercuri, decembrie 6, 2023

COVID-19: Turcii ar putea fi închiși după gratii dacă refuză să se vaccineze

Cetățenii turci care refuză vaccinarea COVID-19 ar putea fi urmăriți penal și arestați pentru neglijență deliberată dacă se infectează cu virusul și îl transmit, conform unui profesor de drept, citat de Ahval News.

Adem Sözüer, profesor de drept la Universitatea din Istanbul a susținut într-un interviu că cetățenii turci ar putea fi condamnați la închisoare de trei la cinci ani dacă nu se vaccinează.

„O persoană nevaccinată, poate fi infectată. Dacă această persoană se infectează și apoi o răspândește în mulțime, este o infracțiune. În caz de plângere, această poate fi condamnată ”, 

Turcia a înregistrat marți 5.299 de cazuri noi și 37 de decese în urma infectării cu  COVID-19, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Aproximativ 16,12 milioane de persoane au fost vaccinate și alte 20 de milioane au primit prima dintre cele două doze necesare.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.