sâmbătă, aprilie 16, 2022

COVID-19: Turcii ar putea fi închiși după gratii dacă refuză să se vaccineze

Cetățenii turci care refuză vaccinarea COVID-19 ar putea fi urmăriți penal și arestați pentru neglijență deliberată dacă se infectează cu virusul și îl transmit, conform unui profesor de drept, citat de Ahval News.

Adem Sözüer, profesor de drept la Universitatea din Istanbul a susținut într-un interviu că cetățenii turci ar putea fi condamnați la închisoare de trei la cinci ani dacă nu se vaccinează.

„O persoană nevaccinată, poate fi infectată. Dacă această persoană se infectează și apoi o răspândește în mulțime, este o infracțiune. În caz de plângere, această poate fi condamnată ”, 

Turcia a înregistrat marți 5.299 de cazuri noi și 37 de decese în urma infectării cu  COVID-19, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Aproximativ 16,12 milioane de persoane au fost vaccinate și alte 20 de milioane au primit prima dintre cele două doze necesare.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.