Zaman Romania

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați


Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

Turcia a ajuns în top 3 în lume, pe 25 noiembrie, după ce ministrul sănătății a publicat numărul tuturor cazurilor pozitive, inclusiv a celor asimptomatice.

„În conformitate cu cererile din partea oamenilor noștri, intenționăm să includem cazuri pozitive care nu prezintă simptome în masa zilnică”, a susținut Fahrettin Koca, ministrul sănătățiii, adăugând că în jur de 80% dintre persoanele care au testat pozitiv au fost asimptomatice sau ușor simptomatice.

Țara a înregistrat 28.351 de cazuri noi de COVID-19 pe 25 noiembrie. Valoarea zilnică anterioară, care a inclus doar cazuri simptomatice, a fost de 7.381, înregistrată pe 24 noiembrie.

Datele Ministerului Sănătății, din 25 noiembrie, au arătat că 168 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mult de la începutul focarului, ridicând numărul de morți la 12.840.

15 provincii înregistrează o creștere de 50% 

Ministrul a susținut că aproape fiecare provincie turcă a înregistrat recent o creștere a cazurilor de COVID. 

„Numărul de cazuri a crescut cu 50% în 15 provincii în ultima săptămână”, a afimat Koca.

Istanbul și provinciile de vest Kocaeli, Bursa și İzmir trec acum printr-un al treilea val al coronavirus. Rata de ocupare a paturilor în unitățile de terapie intensivă (UCI) a spitalelor din aceste patru provincii a depășit 70%.

Turcia se pregătește de vaccinare

Pe 18 noiembrie, ministrul sănătății, Fahrettin Koca, a susținut că Turcia va semna în curând un contract pentru cumpărarea a cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin candidat de la Sinovac Biotech din China, adăugând că Ankara este, de asemenea, în discuții ,pentru a cumpăra doze de vaccin Pfizer și BioNTech.