joi, martie 28, 2024

Coronavirus: Zeci de politicieni turci ar trebuie să stea acasă după interdicțiile impuse vărstnicilor

Utilizatorii de pe rețelele de socializare din Turcia au atras atenția asupra vărstelor politicienilor după ce guvernul a impus, pe 21 martie, carantină obligatorie pentru cetățenii cu vârsta peste 65 de ani și pentru cei cu boli cronice, relatează Duvar English.

Zeci de politicieni au peste 65 de ani în Turcia, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan are 66 de ani. Atât liderul Partidului Poporului Republican (CHP) al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, cât și liderul Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), Devlet Bahçeli, au 72 de ani.

“Ministerul de Interne al Turciei a anunțat o interdicție de călătorie pentru cetățenii care au peste 65 de ani.Violatorii pot fi închisi până la un an. P.S .: Președintele Erdogan are 66 de ani”, a scris un cetățean turc pe Twitter.

O altă persoană a pus o întrebare retorică asupra acestei noi interdicții.

“Întrebarea pe care cineva o poate pune: 

Erdogan, un bărbat în vârstă de 66 de ani, va putea părăsi reședința, deoarece există o interciție asupra vârstnicilor (+65) pentru a prevenii Covid19 din Turcia începând cu miezul nopții” a scris un alt utilizator de social media.

Pănă în prezent, 1.236 de persoane au fost infectate și 30 de persoane au decedate în urma infectării cu coronavirus, toți fiind vărstnici.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.