duminică, aprilie 10, 2022

Copiii cu autism, discriminați în Turcia. ”Sunt acceptați în școli ca și cum li s-ar face o favoare”

Un video ajuns viral pe rețelele de socializare cu copii care suferă de autism a primit comentarii discriminatorii pentru că au fost aduși la școală din provincia Anatoliei, raportează duvarenglish.com

Din 334 de copii de la Școala Gimnazială Mehmetçik din Aksaray, 42 de persoane primesc educație specială. Părinții unora dintre copiii din acea unitate școlară , au susținut că  acei copii suferinzi de autism s-ar fi  comportat violent cu copiii lor, cerând ca unitatea de învățământ special din școală să fie închisă și elevii din unitate să fie trimiși în alte școli.

Ministerul Educației Naționale (MEB) a anunțat că directorul școlii a fost suspendat din funcție și că o anchetă va fi demarată  în acest sens.

„Copiii cu autism sunt acceptați în școli, ca și cum li s-ar face o favoare”

Potrivit președintelui Asociației Voluntarilor Autismului din Istanbul, Sedef Erken, incidentul din Aksaray nu este unic.

„Există sute de evenimente ca acesta. Cel din Aksaray a devenit cunoscut numai din cauză că a fost raportat în presă. Din septembrie pânâ în octombrie am tratat cel puțin 50 de evenimente similare cu acesta ”, a declarat Erken.

„Bolnavii de autism sunt exluși de la folosirea  transportului public, au probleme de acces  la mall-uri și au probleme diferite atunci când pleacă în vacanță. Există această discriminare în toate ariile vieții lor ”, a spus Özer pentru Duvar English.

Aproximativ 1.142.586 de persoane  suferă de autism, dintre care 352.000 sunt în grupa de vârstă 0-18, însă doar 30-50% au acces la educație.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.