sâmbătă, octombrie 24, 2020

Copiii cu autism, discriminați în Turcia. ”Sunt acceptați în școli ca și cum li s-ar face o favoare”

Un video ajuns viral pe rețelele de socializare cu copii care suferă de autism a primit comentarii discriminatorii pentru că au fost aduși la școală din provincia Anatoliei, raportează duvarenglish.com

Din 334 de copii de la Școala Gimnazială Mehmetçik din Aksaray, 42 de persoane primesc educație specială. Părinții unora dintre copiii din acea unitate școlară , au susținut că  acei copii suferinzi de autism s-ar fi  comportat violent cu copiii lor, cerând ca unitatea de învățământ special din școală să fie închisă și elevii din unitate să fie trimiși în alte școli.

Ministerul Educației Naționale (MEB) a anunțat că directorul școlii a fost suspendat din funcție și că o anchetă va fi demarată  în acest sens.

„Copiii cu autism sunt acceptați în școli, ca și cum li s-ar face o favoare”

Potrivit președintelui Asociației Voluntarilor Autismului din Istanbul, Sedef Erken, incidentul din Aksaray nu este unic.

„Există sute de evenimente ca acesta. Cel din Aksaray a devenit cunoscut numai din cauză că a fost raportat în presă. Din septembrie pânâ în octombrie am tratat cel puțin 50 de evenimente similare cu acesta ”, a declarat Erken.

„Bolnavii de autism sunt exluși de la folosirea  transportului public, au probleme de acces  la mall-uri și au probleme diferite atunci când pleacă în vacanță. Există această discriminare în toate ariile vieții lor ”, a spus Özer pentru Duvar English.

Aproximativ 1.142.586 de persoane  suferă de autism, dintre care 352.000 sunt în grupa de vârstă 0-18, însă doar 30-50% au acces la educație.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Turcia: Un deținut a murit torturat de gardienii penitenciarului

Serkan Tumay, în vârstă de 25 de ani, care se aflat de șase ani în penitenciarul Kırıkkale, din Ankara pentru furt, a murit în celula sa solitară, în care a fost mutat după ce colegul său a informat famila despre tortura fizică.

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.