sâmbătă, ianuarie 23, 2021

Copiii cu autism, discriminați în Turcia. ”Sunt acceptați în școli ca și cum li s-ar face o favoare”

Un video ajuns viral pe rețelele de socializare cu copii care suferă de autism a primit comentarii discriminatorii pentru că au fost aduși la școală din provincia Anatoliei, raportează duvarenglish.com

Din 334 de copii de la Școala Gimnazială Mehmetçik din Aksaray, 42 de persoane primesc educație specială. Părinții unora dintre copiii din acea unitate școlară , au susținut că  acei copii suferinzi de autism s-ar fi  comportat violent cu copiii lor, cerând ca unitatea de învățământ special din școală să fie închisă și elevii din unitate să fie trimiși în alte școli.

Ministerul Educației Naționale (MEB) a anunțat că directorul școlii a fost suspendat din funcție și că o anchetă va fi demarată  în acest sens.

„Copiii cu autism sunt acceptați în școli, ca și cum li s-ar face o favoare”

Potrivit președintelui Asociației Voluntarilor Autismului din Istanbul, Sedef Erken, incidentul din Aksaray nu este unic.

„Există sute de evenimente ca acesta. Cel din Aksaray a devenit cunoscut numai din cauză că a fost raportat în presă. Din septembrie pânâ în octombrie am tratat cel puțin 50 de evenimente similare cu acesta ”, a declarat Erken.

„Bolnavii de autism sunt exluși de la folosirea  transportului public, au probleme de acces  la mall-uri și au probleme diferite atunci când pleacă în vacanță. Există această discriminare în toate ariile vieții lor ”, a spus Özer pentru Duvar English.

Aproximativ 1.142.586 de persoane  suferă de autism, dintre care 352.000 sunt în grupa de vârstă 0-18, însă doar 30-50% au acces la educație.

Turcia impune cenzură pe Twitter cu cel mai mare număr de cereri de eliminare de conținut

Turcia impune cenzură pe Twitter prezentând cel mai mare număr de cereri de eliminare și ordonanțe judecătorești,

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia

O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

Cele mai bune voci din România: 15 tineri talentați în finala Golden Voices

15 tineri talentați au ajuns în finala concursului Golden Voices, competiția care premiază cele mai bune voci din România.

Dreptul la viață violat în Turcia: Peste 3.000 uciși, maltratați sau torturați în 2020

Un raport anual privind încălcările drepturilor omului în Turcia a dezvăluit 3.362 de morți și 3.534 de incidente de tortură sau maltratare în 2020, dintre care 1.855 au loc în închisori

Un turc a stârnit critici după ce a făcut un grătar într-o biserică abandonată

Un  bucătar turc a stârnit un val de revoltă pe Twitter după ce a inișiat organizarea  unui grătar în interiorul unei biserici...