joi, aprilie 18, 2024

Cooperare europeană pe probleme de securitate Conferinţa pentru securitate de la Munchen.

Premierul britanic Theresa May insistă asupra unei cooperări privilegiate cu UE după Brexit, atenţionând împotriva blocajelor care ar putea pune în pericol viaţa cetăţenilor, informează AFP.

„Nu este o epocă în care ne putem permite ca această cooperare a noastră să fie inhibată, ca securitatea cetăţenilor noştri să fie pusă în pericol de o concurenţă între parteneri, de rigidităţi instituţionale şi ideologii bine ancorate”, a avertizat ea, potrivit unor fragmente din discursul său difuzat de biroul său de presă.

foto 2 dgse
Directorii serviciilor de informaţii externe britanice (MI6), franceze (DGSE) şi germane (BND) s-au afişat împreună, fapt rar, pentru a da asigurări că Brexitul nu le va afecta cooperarea.

„Trebuie să facem ce este cel mai util, mai pragmatic, pentru a asigura securitatea noastră colectivă”, potrivit premierului britanic; menţinerea unui parteneriat foarte apropiat între UE şi Marea Britanie în calitate de ţară terţă, după Brexit, va marca o premieră ambiţioasă.

„Există deja în alte domenii, cum sunt comerţul, relaţii strategice între UE şi ţări terţe. Nu există niciun motiv juridic sau operaţional care ar împiedica un acord în domeniul securităţii interne”.Directorii serviciilor de informaţii externe britanice (MI6), franceze (DGSE) şi germane (BND) s-au afişat împreună, fapt rar, pentru a da asigurări că Brexitul nu le va afecta cooperarea.

https://www.lorientlejour.com/article/1100454/may-met-en-garde-lue-sur-la-cooperation-en-matiere-de-securite.html

_foto 3
Directorii serviciilor de informaţii externe britanice (MI6), franceze (DGSE) şi germane (BND) s-au afişat împreună, fapt rar, pentru a da asigurări că Brexitul nu le va afecta cooperarea.

Theresa May a fost criticată în trecut pentru faptul că părea să dorească legarea cooperării în domeniul securităţii, domeniu în care Londra joacă un rol crucial pentru Europa, de un acord comercial cu UE.

Marea Britanie nu şi-a definit nici acum poziţia în negocierile cu Brexelleul asupra viitoarei lor relaţii comerciale şi nu este de acord nici cu modalităţile perioadei de tranziţie pe care ea a cerut-o după Brexit, prevăzut să aibă loc la 29 martie 2019. http://www.lepoint.fr/monde/may-met-en-garde-l-ue-sur-la-cooperation-en-matiere-de-securite-17-02-2018-2195709_24.php

 

 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.