duminică, aprilie 10, 2022

Confruntare în nordul Siriei: 6 soldați turci au fost uciși de armata siriană

Șase soldați turci au fost uciși, iar nouă au fost răniți de către forțele guvernamentale siriene în provincia din nord-vestul Idlib din Siria, au declarat autoritățile turce, citat de BBC. 

Conform sursei, 35 de siriene au fost uciși de arma turcă, cu toate acestea, autoritățile siriene neagă acest fapt.

Purtătorul de cuvânt al partidului de la guvernământdin Turcia, Omer Celik a acuzat guvernul sirian că „a acționat ca o organizație teroristă” și a semnalat că Turcia va purta discuții cu Rusia, aliatul cheie al Siriei.

Mai mult, Turcia s-a apărat spunând că trupele sale se află în Idlib pentru a preveni ciocnirile, iar pozițiile lor erau coordonate în prealabil.

Erdogan avertizează Rusia 

Președintele Erdogan a declarat, luni, reporterilor că Turcia va lua represalii împotriva atacului sirian.

 „Cei care pun la îndoială hotărârea noastră vor înțelege curând că au făcut o greșeală”, a spus Erdogan.

Președintele turc a avertizat Rusia să nu se implice în relațiile cu Ankara cu Damascul, spunând Moscovei „să nu stea în calea noastră”.

Erdogan a amenințat, săptămâna trecută, că lansează o nouă operațiune militară în Siria dacă situația din provincia Idlib nu este rezolvată rapid, subliniind că țara nu va rămâne pe margine, conform syrianobserver.com

Turcia și Rusia, un aliat-cheie al președintelui sirian Bashar al-Assad, au semnat un acord de descarcerare pentru Idlib în 2017, fiind încălcat frecvent.

Sute de oameni au fugit către granița cu Turcia, din cauza ofensivei trupelor siriene și susținătorii lor ruși, împotriva forțelor turce. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.