miercuri, martie 22, 2023

Conferința Femeilor Francofone. Participă Secretarul General al OIF

„România are un rol foarte important în cadrul Francofoniei. Este un membru foarte angajat. România a ținut să organizeze această conferință (n.r. – Conferința Femeilor Francofone) „, a declarat Michaelle Jean.Ea a dezvăluit faptul că anul trecut, cu ocazia vizitei oficiale pe care a efectuat-o în România, președintele Klaus Iohannis i-a promis că va face tot posibilul pentru a organiza acest eveniment la București.

Totodată, Michaelle Jean a afirmat că „România dorește revitalizarea legăturilor pe care le-a avut cu țările africane, prin schimburi și acorduri economice”.

Aceasta a salutat prezența atâtor femei-antreprenor la conferința din Capitala României.

„Bucureștiul nu a văzut niciodată atâtea femei-antreprenor francofone iar energia lor este foarte prezentă. Asta pentru că suntem între 400 și 450 de femei-antreprenor din spațiul francofon. Dorim să celebrăm curajul femeilor, realizările lor în domeniul afacerilor, contribuția lor la dezvoltarea economiei în diverse sectoare. Sperăm că la final vom avea o declarație foarte puternică și că, la finalul conferinței, vom putea crea o rețea a femeilor-antreprenor francofone”, a spus secretarul general al OIF.

Referindu-se la Festivalul Filmului Francofon, Michaelle Jean și-a exprimat satisfacția de a celebra „filmul feminin”.„Sunt foarte fericită că această Conferință a Femeilor Francofone, găzduită de București, începe prin această seară în care omagiem cea de-a șaptea artă – cinematograful-, care este, într-adevăr, una dintre cele mai importante industrii culturale cu scenele sale de valori. Și toate țările mizează pe această filieră. Este un omagiu adus filmului feminin, o frumoasă serie de pelicule, toate produse și realizate de femei și care permit înțelegerea opticii femeilor asupra realităților lumii”, a spus secretarul general OIF.

Michaelle Jean a remarcat modul în care România a reușit să devină „o țară luminoasă, deschisă lumii”. „Când vorbesc de București, îl numesc ‘magnificul'”, a mai spus ea.

Secretarul general OIF, Michaelle Jean, a participat marți seară, la sediul Institutului Cultural Român, la deschiderea oficială a Festivalului Filmului Francofon, eveniment care va avea loc în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, cu ocazia Conferinței Internaționale a Femeilor Francofone la București.

Cu acest prilej a fost prezentat proiectul „Women/Femmes” al fotografului francez Yann Arthus-Bertrand, care a călătorit în 60 de țări pentru a surprinde portrete de femei și filmul de animație „Aya de Yopougon”, realizat de Marguerite Abouet și de Clément Oubrerie în 2013.

Conferința Femeilor Francofone este organizată în 1 și 2 noiembrie, sub Înaltul Patronaj al președintelui României, de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei și cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.


 

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.