duminică, octombrie 18, 2020

Conferința Femeilor Francofone. Participă Secretarul General al OIF

„România are un rol foarte important în cadrul Francofoniei. Este un membru foarte angajat. România a ținut să organizeze această conferință (n.r. – Conferința Femeilor Francofone) „, a declarat Michaelle Jean.Ea a dezvăluit faptul că anul trecut, cu ocazia vizitei oficiale pe care a efectuat-o în România, președintele Klaus Iohannis i-a promis că va face tot posibilul pentru a organiza acest eveniment la București.

Totodată, Michaelle Jean a afirmat că „România dorește revitalizarea legăturilor pe care le-a avut cu țările africane, prin schimburi și acorduri economice”.

Aceasta a salutat prezența atâtor femei-antreprenor la conferința din Capitala României.

„Bucureștiul nu a văzut niciodată atâtea femei-antreprenor francofone iar energia lor este foarte prezentă. Asta pentru că suntem între 400 și 450 de femei-antreprenor din spațiul francofon. Dorim să celebrăm curajul femeilor, realizările lor în domeniul afacerilor, contribuția lor la dezvoltarea economiei în diverse sectoare. Sperăm că la final vom avea o declarație foarte puternică și că, la finalul conferinței, vom putea crea o rețea a femeilor-antreprenor francofone”, a spus secretarul general al OIF.

Referindu-se la Festivalul Filmului Francofon, Michaelle Jean și-a exprimat satisfacția de a celebra „filmul feminin”.„Sunt foarte fericită că această Conferință a Femeilor Francofone, găzduită de București, începe prin această seară în care omagiem cea de-a șaptea artă – cinematograful-, care este, într-adevăr, una dintre cele mai importante industrii culturale cu scenele sale de valori. Și toate țările mizează pe această filieră. Este un omagiu adus filmului feminin, o frumoasă serie de pelicule, toate produse și realizate de femei și care permit înțelegerea opticii femeilor asupra realităților lumii”, a spus secretarul general OIF.

Michaelle Jean a remarcat modul în care România a reușit să devină „o țară luminoasă, deschisă lumii”. „Când vorbesc de București, îl numesc ‘magnificul'”, a mai spus ea.

Secretarul general OIF, Michaelle Jean, a participat marți seară, la sediul Institutului Cultural Român, la deschiderea oficială a Festivalului Filmului Francofon, eveniment care va avea loc în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, cu ocazia Conferinței Internaționale a Femeilor Francofone la București.

Cu acest prilej a fost prezentat proiectul „Women/Femmes” al fotografului francez Yann Arthus-Bertrand, care a călătorit în 60 de țări pentru a surprinde portrete de femei și filmul de animație „Aya de Yopougon”, realizat de Marguerite Abouet și de Clément Oubrerie în 2013.

Conferința Femeilor Francofone este organizată în 1 și 2 noiembrie, sub Înaltul Patronaj al președintelui României, de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei și cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.


 

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,