vineri, aprilie 8, 2022

Conferința Femeilor Francofone. Participă Secretarul General al OIF

„România are un rol foarte important în cadrul Francofoniei. Este un membru foarte angajat. România a ținut să organizeze această conferință (n.r. – Conferința Femeilor Francofone) „, a declarat Michaelle Jean.Ea a dezvăluit faptul că anul trecut, cu ocazia vizitei oficiale pe care a efectuat-o în România, președintele Klaus Iohannis i-a promis că va face tot posibilul pentru a organiza acest eveniment la București.

Totodată, Michaelle Jean a afirmat că „România dorește revitalizarea legăturilor pe care le-a avut cu țările africane, prin schimburi și acorduri economice”.

Aceasta a salutat prezența atâtor femei-antreprenor la conferința din Capitala României.

„Bucureștiul nu a văzut niciodată atâtea femei-antreprenor francofone iar energia lor este foarte prezentă. Asta pentru că suntem între 400 și 450 de femei-antreprenor din spațiul francofon. Dorim să celebrăm curajul femeilor, realizările lor în domeniul afacerilor, contribuția lor la dezvoltarea economiei în diverse sectoare. Sperăm că la final vom avea o declarație foarte puternică și că, la finalul conferinței, vom putea crea o rețea a femeilor-antreprenor francofone”, a spus secretarul general al OIF.

Referindu-se la Festivalul Filmului Francofon, Michaelle Jean și-a exprimat satisfacția de a celebra „filmul feminin”.„Sunt foarte fericită că această Conferință a Femeilor Francofone, găzduită de București, începe prin această seară în care omagiem cea de-a șaptea artă – cinematograful-, care este, într-adevăr, una dintre cele mai importante industrii culturale cu scenele sale de valori. Și toate țările mizează pe această filieră. Este un omagiu adus filmului feminin, o frumoasă serie de pelicule, toate produse și realizate de femei și care permit înțelegerea opticii femeilor asupra realităților lumii”, a spus secretarul general OIF.

Michaelle Jean a remarcat modul în care România a reușit să devină „o țară luminoasă, deschisă lumii”. „Când vorbesc de București, îl numesc ‘magnificul'”, a mai spus ea.

Secretarul general OIF, Michaelle Jean, a participat marți seară, la sediul Institutului Cultural Român, la deschiderea oficială a Festivalului Filmului Francofon, eveniment care va avea loc în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, cu ocazia Conferinței Internaționale a Femeilor Francofone la București.

Cu acest prilej a fost prezentat proiectul „Women/Femmes” al fotografului francez Yann Arthus-Bertrand, care a călătorit în 60 de țări pentru a surprinde portrete de femei și filmul de animație „Aya de Yopougon”, realizat de Marguerite Abouet și de Clément Oubrerie în 2013.

Conferința Femeilor Francofone este organizată în 1 și 2 noiembrie, sub Înaltul Patronaj al președintelui României, de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei și cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.


 

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.