Zaman Romania

Companiile aeriene ruse iau în considerare mutarea în Turcia


Companiile aeriene ruse iau în considerare mutarea în Turcia pentru a preveni impunerea de sancțiuni occidentale asupra aeronavelor rusești din cauza invaziei Ucrainei, conform Ahval News.

Pegas Touristik, care deține compania Nordwind Airlines și Anex Tourism, care operează Azur Air, analizează înființarea unor companii aeriene cu sediul în Turcia. Firmele sunt în contact cu companii de leasing pentru a obține avioane.

Rusia a fost lovită de sancțiuni ample din partea țărilor din întreaga lume, inclusiv interdicții de călătorie, după ce a lansat o operațiune militară împotriva Ucrainei, în februarie.

Turcia, un membru NATO care nu a impus nicio sancțiune țării, a devenit cea mai conectată rută aeriană către și din Rusia, după ce zeci de țări și-au închis spațiul aerian.

Azur Air și Nordwind, condusă de afaceriști turci, transportă în principal ruși către destinații turistice. Cei doi transportatori nu au fost sancționați individual de Occident, așa că mutarea nu ar încălca nicio regulă.

Anex ar putea localiza o nouă unitate în orașul Antalya, din sudul Turciei, unul dintre principalele centre turistice ale țării, iar Pegas ar putea înființa o companie aeriană numită Southwind.

Turcia încearcă să atragă turiști din Rusia, care a furnizat cei mai mulți vizitatori în țară anul trecut, pentru a contribui la creșterea veniturilor în valută străină și a creșterii economice.

Războiul din Ucraina amenință veniturile Turciei din turism, deoarece rușii și ucrainenii au totalizat mai mult de un sfert din toți vizitatorii anul trecut.