vineri, martie 29, 2024

Comandament de iarnă în Capitală. Bucureştiul va intra sub cod portocaliu de ger.

Vremea rea continuă să facă probleme, este cod galben de ger în toată ţara, mai multe drumuri sunt blocate de zăpezi, şcolile sunt închise în peste 20 de judeţe şi în capitală, iar zeci de trenuri au fost anulate din cauza viscolului. Un comandament de iarnă a fost convocat, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

 Gabriela Băncilă, ANM:” Bucureştiul se afla sub incidenta codului galben de ger începând de sâmbătă. Pentru că în intervalul următor, în noaptea aceasta şi mâine, gerul se va intensifica, ANM va emite o actualizare a atenţionării Cod Galben de ger pe parcursul acestei dimineţi.

Bucureştiul va intra sub cod portocaliu de ger încă de astăzi, la ora 10:00, o temperatură de -11 grade, -20 de grade noaptea, posibil -23 în zona preorăsenească.

Mâine se va menţie codul portocaliu în Capitală pentru că pe parcursul zilei temperaturile se vor situa sub pragul minim de -10 grade

De marţi seară, vântul se intensifică treptat, temperaturile rămân -11, -12 grade, marţi spre miercuri începe să ningă, intensitatea vântului va fi moderată, 50 -55 de Km pe oră. Ninsorile vor fi din ce în ce mai intense începând de marţi.”

cea-mai-friguroasa-zi

Declarații Gabriela Firea : „Ieri, am avut o situaţie dificilă la Spitalul Colţea, care s-a rezolvat repede. Dar la spitalul Colentina, ieri, o jumătate de zi pacienţii au stat în frig. Am dispus un control. Era o problemă internă, legată de inexistenţa unui contract de mentenanţa, o lipsa de management.

 „Azi dimineată am semnat dispoziţia pentru demiterea managerului  de la Spitalul Colentina pentru lipsa asigurării condiţiilor de management. Nu pot să tolerez un astfel de comportament.”(G.Firea)

 

 Azi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina, mâine dacă un alt manager nu îşi face treaba va pleca acasă, aşa cum a plecat şi managerul RATB.

Ne aşteaptă o săptămână dificilă, marţi seară va ninge abundent, miercuri va fi o zi dificilă. Având în vedere controlul personal pe care l-am făcut – ceea ce aţi raportat dvs nu se potrivea cu ceea ce am văzut pe teren – am luat legătura cu ministrul de Interne, cu Administraţia Penitenciarelor pentru a ne ajuta să deszăpezim străduţele şi trotuarele.

Dacă în anii trecuţi nu se făcea o deszăpezire în zona centrală şi acum s-a făcut, toată lumea aşteaptă reacţii şi pentru străduţe.

 Începând de astăzi poliţia locală şi cea de sector vor împărţi somaţii asociaţiilor de locatari şi agenţilor comerciali care nu au deszăpezit.  Municipalitatea cu ajutorul jandarmilor şi al persoanelor în detentie vor degaja doar zonele care nu aparţin agenţiilor comerciali şi asociaţiilor de locatari.

 În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, cele mai multe preferă să stea câteva ore şi apoi ies pe din nou pe stradă. Este o fluctuaţie permananentă în aceste centre, pentru că jumatate dintre aceste persoane nu doresc să fie instituţionalizate. Importat este că noi avem capacitatea de a-i adăposti.

Cursurile la grădiniţe, şcoli – în acestă seară vom lua o decizie dacă vor sta acasă şi miercuri. Ar fi foarte grav din partea noastră, după ce am protejat copiii 2 zile, să îi scoatem în frig şi viscol în cea de-a treia zi.Indiferent de ceea ce aţi raportat dvs. pe străduţe a fost dezăpezit la negru doar 40%.bancila-untitled-project-1-export-pentru-site-16x9-39215600_39215600

 ____________

 Potrivit unui comunicat al primariei ‘Vor fi evaluate intervenţiile din teren ale operatorilor, dar şi modul în care toate structurile responsabile cu programul de deszăpezire au respectat măsurile dispuse de edilul şef’, a informat Primăria Capitalei.

  Duminică, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat ca şcolile şi grădiniţele sunt închise astăzi şi mâine dar este posibil să fie închise şi miercuri, având în vedere condiţiile meteo.

 

 Mai multe comandamente de iarnă au fost convocate în ultimele zile, atât la sediul Primăriei Capitalei, cât şi al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, în contextul avertizărilor de cod galben şi cod portocaliu privind ninsori însemnate cantitativ şi viscol puternic.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.