19.1 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Comandament de iarnă în Capitală. Bucureştiul va intra sub cod portocaliu de ger.

Vremea rea continuă să facă probleme, este cod galben de ger în toată ţara, mai multe drumuri sunt blocate de zăpezi, şcolile sunt închise în peste 20 de judeţe şi în capitală, iar zeci de trenuri au fost anulate din cauza viscolului. Un comandament de iarnă a fost convocat, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

 Gabriela Băncilă, ANM:” Bucureştiul se afla sub incidenta codului galben de ger începând de sâmbătă. Pentru că în intervalul următor, în noaptea aceasta şi mâine, gerul se va intensifica, ANM va emite o actualizare a atenţionării Cod Galben de ger pe parcursul acestei dimineţi.

Bucureştiul va intra sub cod portocaliu de ger încă de astăzi, la ora 10:00, o temperatură de -11 grade, -20 de grade noaptea, posibil -23 în zona preorăsenească.

Mâine se va menţie codul portocaliu în Capitală pentru că pe parcursul zilei temperaturile se vor situa sub pragul minim de -10 grade

De marţi seară, vântul se intensifică treptat, temperaturile rămân -11, -12 grade, marţi spre miercuri începe să ningă, intensitatea vântului va fi moderată, 50 -55 de Km pe oră. Ninsorile vor fi din ce în ce mai intense începând de marţi.”

cea-mai-friguroasa-zi

Declarații Gabriela Firea : „Ieri, am avut o situaţie dificilă la Spitalul Colţea, care s-a rezolvat repede. Dar la spitalul Colentina, ieri, o jumătate de zi pacienţii au stat în frig. Am dispus un control. Era o problemă internă, legată de inexistenţa unui contract de mentenanţa, o lipsa de management.

 „Azi dimineată am semnat dispoziţia pentru demiterea managerului  de la Spitalul Colentina pentru lipsa asigurării condiţiilor de management. Nu pot să tolerez un astfel de comportament.”(G.Firea)

 

 Azi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina, mâine dacă un alt manager nu îşi face treaba va pleca acasă, aşa cum a plecat şi managerul RATB.

Ne aşteaptă o săptămână dificilă, marţi seară va ninge abundent, miercuri va fi o zi dificilă. Având în vedere controlul personal pe care l-am făcut – ceea ce aţi raportat dvs nu se potrivea cu ceea ce am văzut pe teren – am luat legătura cu ministrul de Interne, cu Administraţia Penitenciarelor pentru a ne ajuta să deszăpezim străduţele şi trotuarele.

Dacă în anii trecuţi nu se făcea o deszăpezire în zona centrală şi acum s-a făcut, toată lumea aşteaptă reacţii şi pentru străduţe.

 Începând de astăzi poliţia locală şi cea de sector vor împărţi somaţii asociaţiilor de locatari şi agenţilor comerciali care nu au deszăpezit.  Municipalitatea cu ajutorul jandarmilor şi al persoanelor în detentie vor degaja doar zonele care nu aparţin agenţiilor comerciali şi asociaţiilor de locatari.

 În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, cele mai multe preferă să stea câteva ore şi apoi ies pe din nou pe stradă. Este o fluctuaţie permananentă în aceste centre, pentru că jumatate dintre aceste persoane nu doresc să fie instituţionalizate. Importat este că noi avem capacitatea de a-i adăposti.

Cursurile la grădiniţe, şcoli – în acestă seară vom lua o decizie dacă vor sta acasă şi miercuri. Ar fi foarte grav din partea noastră, după ce am protejat copiii 2 zile, să îi scoatem în frig şi viscol în cea de-a treia zi.Indiferent de ceea ce aţi raportat dvs. pe străduţe a fost dezăpezit la negru doar 40%.bancila-untitled-project-1-export-pentru-site-16x9-39215600_39215600

 ____________

 Potrivit unui comunicat al primariei ‘Vor fi evaluate intervenţiile din teren ale operatorilor, dar şi modul în care toate structurile responsabile cu programul de deszăpezire au respectat măsurile dispuse de edilul şef’, a informat Primăria Capitalei.

  Duminică, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat ca şcolile şi grădiniţele sunt închise astăzi şi mâine dar este posibil să fie închise şi miercuri, având în vedere condiţiile meteo.

 

 Mai multe comandamente de iarnă au fost convocate în ultimele zile, atât la sediul Primăriei Capitalei, cât şi al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, în contextul avertizărilor de cod galben şi cod portocaliu privind ninsori însemnate cantitativ şi viscol puternic.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.