joi, martie 28, 2024

Cluj Napoca: premiera filmului regizat de Radu Mihaileanu : „Povestea Iubirii”

O dragoste mai presus de piedici, un maraton prin anii tulburi ai secolului 20 și o muncă de Sisif. Pe scurt, „Povestea Iubirii”. Primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, proiectat la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Povestea Iubirii începe în pragul celui de-al doilea război mondial și ajunge în New Yorkul zilelor noastre. O adevărată epopee, adaptare după un roman  deloc ușor de realizat, dar care i-a adus multe satisfacții regizorului Radu Mihăileanu.

Premiera mondială a filmului a avut loc aseară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, iar miercuri va fi proiectat în satul Dancu, special pentru localnicii care au contribuit la realizarea scenelor filmate în gospodăriile lor.Povestea, dar și regizorul, l-au vrăjit pe actorul principal, Sir Derek Jacobi.

 Derek Jacobi.” Povestea, dar și regizorul, l-au vrăjit pe actorul principal, Sir Derek Jacobi.”
Derek Jacobi.” Povestea, dar și regizorul, l-au vrăjit pe actorul principal, Sir Derek Jacobi.”

Sir Derek Jacobi:  „Sunt mulţi regizori care consideră că un actor joacă bine dacă e terorizat, dacă e panicat: să-l mulţumesc pe regizor care e Dumnezeu. Radu nu e aşa.”

Un artist cu un palmares impresionant, cunoscut din filme precum „Gosford Park” sau „Discursul Regelui”, Sir Derek Jacobi are o experiență de 57 de ani atât pe scenă, cât și în fata camerelor de filmat.

Radu Mihăileanu este cunoscut pentru filmele Trahir, Trenul vieţii sau Vas! Vis! Et deviens ! Pelicula Concertul, filmată în România, a fost nominalizată la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin şi recompensată cu un César pentru sunet şi coloană sonoră.(TVR)

Radu Mihăileanu (n. 23 aprilie 1958București) este un regizor și scenarist francez originar din România, şi cel mai cunoscut regizor român pe plan mondial. Faptul că este de etnie evreu l-a potenţat şi inspirat, multe din filmele sale avânt în scenariu componente care fac referire la etnia. Recunoscut pe plan mondial ca o valoare certă,deja afirmată, Radu Mihaileanu reprezintă peste tot  în lme, România cu pasiune, ataşament şi har artistic fiind unul dintre cei mai mari artişti români afirmaţi în ultima perioadă pe plan mondial.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.