vineri, octombrie 23, 2020

Turcia a expulzat 59 de membrii ISIS în țările de origine în ultima lună

Autoritățile turce au expulzat 59 de membrii ISIS străini începând cu 11 noiembrie, potrivit Ministerului de Interne.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Ismail Catakli a declarat, marți, că 131 de teroriști, doi dintre aceștia din lista celor mai căutați, au fost neutralizați în noiembrie.

Catakli a mai adăugat că aproximativ 370.000 de sirieni care trăiesc în Turcia s-au întors în orașele natale.

Operațiunea Izvorul Păcii a fost lansată pe 9 octombrie, cu pretextul de a elimina terorismul de la granița Turciei cu Siria.

Ministrul de interne turc a amenința că Turcia va trimite membri capturaţi ai grupării teroriste Stat Islamic înapoi în ţările de origine. “Nu suntem hotelul niciunui membru ISIS. Ce să facem noi cu teroristii voștri?”,a subliniat ministrul turc.

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

“Mentalitate fascistă”: Poliția a intervenit la primul spectacol de teatru kurd din Istanbul

Poliția a intervenit la prima piesă în limba kurdă care a fost pusă în scenă în Teatrul Municipal din Istanbul din cauza „preocupărilor de securitate publică”, relatează Duvar English.

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.