marți, octombrie 20, 2020

Cheltuire discreţionară a fondurilor: acuze ale Parlamentului European la adresa familiei Le Pen

Parlamentul european a ridicat imunitatea parlamentară a   lui  Jean-Marie Le Pen, la cererea justiţiei franceze,  conform  franceinfo.Eurodeputatul est acuzat de incitaţie la ură rasială în urma declaraţiilor sale din 2014, mai ales împotriva interpretului Patrick Bruel.

Celebru pentru atitudinea sa dispreţuitoare la adresa Holocaustului, Jean-Marie le Pen  a depăşit orice limită într-o emisiune din iunie 2014 ,într-un video difuzat pe situl internet al Frontului Naţional , în care a fost de o vehemenţă rară faţă de artiştii care s-au manifestat împotriva manifestărilor xenofobe ale FN(Frontul Naţional),precum Guy Bedos şi Madonna).Aluziile la „arderea lui Patrick Bruel” sugerând  atitudinea naziştilor din cel de-al doilea Război Mondial au fost mai mult decât transparente.

La 31 octombrie 2016 , a fost rândul fiicei lui Jean Marie Le Pen, Marine,de a fi sancţionată.Organismul anti-fraudă al UE, OLAF, a cerut pe 2 august Parlamentului European să recupereze de la  aceasta 339.496 euro, susțin două surse — una parlamentară și una judiciară — care confirmă astfel informații publicate de Mediapart și de săptămânalul Marianne .Şi la Paris s-a deschis o anchetă judiciară independentă asupra acelorași  nereguli.

 Atitudinilor  xenofobe, rasiste ale conducătorilor extremei drepte franceze din partidul Frontul Naţional,  li se adaugă grave încălcări ale regulilor de funcţionare financiară, impuse de Parlamentul European.

 

  Unul din asistenții doamnei Marine Le Pen, Thierry Legier, a încasat salarii în 2011, iar asistenta Catherine Griset din 2010 până anul acesta. Ei ar fi trebuit să desfășoare activități legate de Parlamentul European, la Bruxelles, dar au lucrat la sediul Frontului Național, în alte scopuri, a declarat sursa parlamentară a agenției de presă menționate.

La 30 septembrie, Parlamentul European i-a acordat eurodeputatei patru săptămâni pentru a răspunde acuzațiilor, dar aceasta nu a reacționat. „Nu am răspuns mesajului parlamentului deoarece încă nu ni s-a comunicat raportul anchetei OLAF”, a declarat pentru AFP avocatul Marcel Ceccaldi, care o reprezintă pe Marine Le Pen. El a afirmat că va face recurs la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru a primi acest raport.

 Lui  Jean-Marie Le Pen, UE îi cere să ramburseze 320.026 euro. Eurodeputatul est acuzat de incitaţie la ură rasială.
Lui Jean-Marie Le Pen, UE îi cere să ramburseze 320.026 euro. Eurodeputatul est acuzat de incitaţie la ură rasială.

   Potrivit avocatului, este dificil de separat activitatea unui asistent parlamentar de cea în slujba uni lider de partid politic, iar acuzațiile ar fi doar o „manevră” pentru a dăuna campaniei clientei sale pentru alegerile prezidențiale din Franța, din 2017.

   Vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot, a acuzat UE că este „domnia arbitrariului, blândă cu prietenii și cu pro-europenii și nemiloasă cu adversarii ,cu cei care îi contestă stăpânirea”.

În aceeași situație ca și Marine Le Pen se află și tatăl acesteia, Jean-Marie Le Pen, căruia UE îi cere să ramburseze 320.026 euro, folosiți pentru remunerarea unui asistent din 2009 până în 2014. 20 minutes.fr. AFP

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.