sâmbătă, aprilie 9, 2022

Cheltuire discreţionară a fondurilor: acuze ale Parlamentului European la adresa familiei Le Pen

Parlamentul european a ridicat imunitatea parlamentară a   lui  Jean-Marie Le Pen, la cererea justiţiei franceze,  conform  franceinfo.Eurodeputatul est acuzat de incitaţie la ură rasială în urma declaraţiilor sale din 2014, mai ales împotriva interpretului Patrick Bruel.

Celebru pentru atitudinea sa dispreţuitoare la adresa Holocaustului, Jean-Marie le Pen  a depăşit orice limită într-o emisiune din iunie 2014 ,într-un video difuzat pe situl internet al Frontului Naţional , în care a fost de o vehemenţă rară faţă de artiştii care s-au manifestat împotriva manifestărilor xenofobe ale FN(Frontul Naţional),precum Guy Bedos şi Madonna).Aluziile la „arderea lui Patrick Bruel” sugerând  atitudinea naziştilor din cel de-al doilea Război Mondial au fost mai mult decât transparente.

La 31 octombrie 2016 , a fost rândul fiicei lui Jean Marie Le Pen, Marine,de a fi sancţionată.Organismul anti-fraudă al UE, OLAF, a cerut pe 2 august Parlamentului European să recupereze de la  aceasta 339.496 euro, susțin două surse — una parlamentară și una judiciară — care confirmă astfel informații publicate de Mediapart și de săptămânalul Marianne .Şi la Paris s-a deschis o anchetă judiciară independentă asupra acelorași  nereguli.

 Atitudinilor  xenofobe, rasiste ale conducătorilor extremei drepte franceze din partidul Frontul Naţional,  li se adaugă grave încălcări ale regulilor de funcţionare financiară, impuse de Parlamentul European.

 

  Unul din asistenții doamnei Marine Le Pen, Thierry Legier, a încasat salarii în 2011, iar asistenta Catherine Griset din 2010 până anul acesta. Ei ar fi trebuit să desfășoare activități legate de Parlamentul European, la Bruxelles, dar au lucrat la sediul Frontului Național, în alte scopuri, a declarat sursa parlamentară a agenției de presă menționate.

La 30 septembrie, Parlamentul European i-a acordat eurodeputatei patru săptămâni pentru a răspunde acuzațiilor, dar aceasta nu a reacționat. „Nu am răspuns mesajului parlamentului deoarece încă nu ni s-a comunicat raportul anchetei OLAF”, a declarat pentru AFP avocatul Marcel Ceccaldi, care o reprezintă pe Marine Le Pen. El a afirmat că va face recurs la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru a primi acest raport.

 Lui Jean-Marie Le Pen, UE îi cere să ramburseze 320.026 euro. Eurodeputatul est acuzat de incitaţie la ură rasială.
Lui Jean-Marie Le Pen, UE îi cere să ramburseze 320.026 euro. Eurodeputatul est acuzat de incitaţie la ură rasială.

   Potrivit avocatului, este dificil de separat activitatea unui asistent parlamentar de cea în slujba uni lider de partid politic, iar acuzațiile ar fi doar o „manevră” pentru a dăuna campaniei clientei sale pentru alegerile prezidențiale din Franța, din 2017.

   Vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot, a acuzat UE că este „domnia arbitrariului, blândă cu prietenii și cu pro-europenii și nemiloasă cu adversarii ,cu cei care îi contestă stăpânirea”.

În aceeași situație ca și Marine Le Pen se află și tatăl acesteia, Jean-Marie Le Pen, căruia UE îi cere să ramburseze 320.026 euro, folosiți pentru remunerarea unui asistent din 2009 până în 2014. 20 minutes.fr. AFP

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii