duminică, februarie 28, 2021

Cheltuire discreţionară a fondurilor: acuze ale Parlamentului European la adresa familiei Le Pen

Parlamentul european a ridicat imunitatea parlamentară a   lui  Jean-Marie Le Pen, la cererea justiţiei franceze,  conform  franceinfo.Eurodeputatul est acuzat de incitaţie la ură rasială în urma declaraţiilor sale din 2014, mai ales împotriva interpretului Patrick Bruel.

Celebru pentru atitudinea sa dispreţuitoare la adresa Holocaustului, Jean-Marie le Pen  a depăşit orice limită într-o emisiune din iunie 2014 ,într-un video difuzat pe situl internet al Frontului Naţional , în care a fost de o vehemenţă rară faţă de artiştii care s-au manifestat împotriva manifestărilor xenofobe ale FN(Frontul Naţional),precum Guy Bedos şi Madonna).Aluziile la „arderea lui Patrick Bruel” sugerând  atitudinea naziştilor din cel de-al doilea Război Mondial au fost mai mult decât transparente.

La 31 octombrie 2016 , a fost rândul fiicei lui Jean Marie Le Pen, Marine,de a fi sancţionată.Organismul anti-fraudă al UE, OLAF, a cerut pe 2 august Parlamentului European să recupereze de la  aceasta 339.496 euro, susțin două surse — una parlamentară și una judiciară — care confirmă astfel informații publicate de Mediapart și de săptămânalul Marianne .Şi la Paris s-a deschis o anchetă judiciară independentă asupra acelorași  nereguli.

 Atitudinilor  xenofobe, rasiste ale conducătorilor extremei drepte franceze din partidul Frontul Naţional,  li se adaugă grave încălcări ale regulilor de funcţionare financiară, impuse de Parlamentul European.

 

  Unul din asistenții doamnei Marine Le Pen, Thierry Legier, a încasat salarii în 2011, iar asistenta Catherine Griset din 2010 până anul acesta. Ei ar fi trebuit să desfășoare activități legate de Parlamentul European, la Bruxelles, dar au lucrat la sediul Frontului Național, în alte scopuri, a declarat sursa parlamentară a agenției de presă menționate.

La 30 septembrie, Parlamentul European i-a acordat eurodeputatei patru săptămâni pentru a răspunde acuzațiilor, dar aceasta nu a reacționat. „Nu am răspuns mesajului parlamentului deoarece încă nu ni s-a comunicat raportul anchetei OLAF”, a declarat pentru AFP avocatul Marcel Ceccaldi, care o reprezintă pe Marine Le Pen. El a afirmat că va face recurs la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru a primi acest raport.

 Lui  Jean-Marie Le Pen, UE îi cere să ramburseze 320.026 euro. Eurodeputatul est acuzat de incitaţie la ură rasială.
Lui Jean-Marie Le Pen, UE îi cere să ramburseze 320.026 euro. Eurodeputatul est acuzat de incitaţie la ură rasială.

   Potrivit avocatului, este dificil de separat activitatea unui asistent parlamentar de cea în slujba uni lider de partid politic, iar acuzațiile ar fi doar o „manevră” pentru a dăuna campaniei clientei sale pentru alegerile prezidențiale din Franța, din 2017.

   Vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot, a acuzat UE că este „domnia arbitrariului, blândă cu prietenii și cu pro-europenii și nemiloasă cu adversarii ,cu cei care îi contestă stăpânirea”.

În aceeași situație ca și Marine Le Pen se află și tatăl acesteia, Jean-Marie Le Pen, căruia UE îi cere să ramburseze 320.026 euro, folosiți pentru remunerarea unui asistent din 2009 până în 2014. 20 minutes.fr. AFP

Turcia lansează o aplicația pentru a „contracara minciunile din social media”

Directorul comunicațiilor prezidențiale turcești, Fahrettin Altun, a declarat că Turcia va lansa o aplicație de verificare a faptelor pentru a „contracara minciunile din social media”

“În epicentrul COVID-19″: O turcoaică a câștigat premiul internațional de fotografie 2020

O turcoaică este câștigătoare a concursului „Descoperirea anului 2020”, cu lucrarea sa intitulată „În epicentrul COVID-19.”, conform presei turcești.

„Cătușe moderne”: Rețineri la domiciliu pentru protestatarii de la Universitatea Boğaziçi

Cel puțin 41 de protestatarii de la Universitatea Boğaziçi sunt deținuți la domiciliu cu cătușe electrice la picior, devenind o practică obișnuită în Turcia împotriva opozanților guvernului,

Turcia: 219 femei însărcinate și mame cu copii mici au fost reținute

219 de femei însărcinate și femei cu copii sub șase ani au fost reținute sau arestate sub acuzația unor presupuse legături cu Mișcarea Gulen, conform raportului unei organizații care luptă pentru drepturile omului

Interviu cu scriitoarea celei mai citite rubrici politice din Turcia: ”Potrivit lui Erdoğan, cetățeanul ideal este cel ascultător”

Una dintre cele mai populare scriitoare din Turcia, Ece Temelkuran a vorbit despre societatea turcă și situația politică din țară

Turcia: Cântăreață de renume mondial acuză că a fost supusă perchezițiilor până la piele

Bağcan a răspuns într-o postare pe Twitter, de pe 20 februarie, la declarațiile vicepreședintelui al AKP, care a subminat zeci de rapoarte ale femeilor cu privire la percheziția până la piele.

Human Rights Watch cere investigație asupra disparițiilor forțate și tortura din Turcia

Într-un articol, Hugh Williamson, directorul Europa și Asia Centrală la Human Rights Watch cere investigarea cazului Gökhan Türkmen, omul care a fost răpit timp de nouă luni și torturat de agenții turci.

Un turc și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață

Un bărbat din provincia vestică, Izmir, și-a împins soția însărcinată în șapte luni de o pe stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață, conform Gazete Duvar.