joi, martie 28, 2024

Cheia Oraşului Bucureşti acordată de Primarul General al Capitalei unor personalităţi de marcă

Academicienii Constantin Bălăceanu Stolnici și Răzvan Theodorescu, actrița Maia Morgenstern, soprana Felicia Filip, fostul jucător de tenis Ilie Năstase și medicul pediatru Dan Mircea Enescu au primit vineri „Cheia Orașului București” și câte o diplomă de excelență din partea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

                        Printre personalităţile premiate, actriţa Maia Morgenstern

„Este o zi deosebită. Întreaga țară este în sărbătoare, iar Capitala nu putea să facă excepție. Intrăm în anul Centenar și cu atât mai mult trebuie să ne gândim la eroii neamului nostru, la cei care s-au jertfit pentru o țară liberă, unită, independentă, suverană. La prânz, am omagiat jertfa soldaților români în Afganistan și Irak. Acum, la Muzeul Național de Artă, în sufrageria regală, cu personalități deosebite din cultură, artă, mediul academic, sport, și împreună cu orchestra simfonică a municipiului București, am deosebita onoare să înmânez cheia orașului București și diploma de excelență pentru întreaga activitate unui număr de șase personalități. Aceste personalități ne-au marcat practic existența ca români și ca bucureșteni. Sunt excelențe, sunt vârfuri în domeniile lor de activitate. Sunt convinsă că, în orice colț al lumii s-ar fi aflat, s-ar fi bucurat de o recunoaștere deosebită. Astăzi, de Ziua Națională, să le aducem omagiul nostru”, a declarat cu acest prilej Gabriela Firea.”Ca om de cultură, dar și ca boier al Bucureștilor — fiindcă neamul meu este în București de patru secole și a ctitorit aici biserici — vă mulțumesc că aveți grijă de Capitală și împingeți înainte puțintel spiritualitatea și cultura de care avem atâta nevoie”, i-a spus Bălăceanu Stolnici primarului general.

foto-5-620x413

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.