luni, aprilie 11, 2022

Cetățenii turci din Mongolia cer protecția ONU împotriva Turciei

Opt cetățeni turci stabiliți în Mongolia au solicitat azil  Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, de frică să nu fie deportați în Turcia, scrie turkishminute.com

Aceștia au obținut certificate de azilanți care dovedesc că sunt protejați de ONU până la 31 decembrie 2019. Profesorii din acest grup au fost refuzați de consulate, pașapoartele lor au fost anulate, iar domiciliul lor legal în Mongolia se încheie pe 30 iunie. Deoarece pașapoartele lor au fost anulate, nu își pot reînnoi permisul de ședere, nici nu pot solicita vize de ieșire din Mongolia. 

„Mongolia are o regulă prin care este nevoie de o viză de ieșire pentru a părăsi țara. Nu putem să cumpărăm un bilet de avion și să decolăm ca în altă parte „, a declarat İshak İlik, unul dintre profesori.

Cetățenii turci nu se simt în siguranță și sunt îngrijorați de viitorul lor, după ce Serviciile de Informare din Turcia au cerut ca alt cetățean turc să fie adus în țară, iar guvernul mongol a refuzat în ultimul moment în urma presiunii opiniei publice.

Guvern turc învinovățește mișcarea Gülen pentru lovitura de stat nereușită din iulie 2016, așa că  a lansat acțiuni de represiune în Turcia și în străinătate. Profesori și oameni din alte domenii au fost recent răpiți de Serviciile de Informații Turcești și au fost aduși în Turcia din țări precum Malaezia, Kosovo și Kazahstan.


Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.