22.1 C
București
sâmbătă, septembrie 19, 2020

Cetățenii turci din Mongolia cer protecția ONU împotriva Turciei

Opt cetățeni turci stabiliți în Mongolia au solicitat azil  Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, de frică să nu fie deportați în Turcia, scrie turkishminute.com

Aceștia au obținut certificate de azilanți care dovedesc că sunt protejați de ONU până la 31 decembrie 2019. Profesorii din acest grup au fost refuzați de consulate, pașapoartele lor au fost anulate, iar domiciliul lor legal în Mongolia se încheie pe 30 iunie. Deoarece pașapoartele lor au fost anulate, nu își pot reînnoi permisul de ședere, nici nu pot solicita vize de ieșire din Mongolia. 

„Mongolia are o regulă prin care este nevoie de o viză de ieșire pentru a părăsi țara. Nu putem să cumpărăm un bilet de avion și să decolăm ca în altă parte „, a declarat İshak İlik, unul dintre profesori.

Cetățenii turci nu se simt în siguranță și sunt îngrijorați de viitorul lor, după ce Serviciile de Informare din Turcia au cerut ca alt cetățean turc să fie adus în țară, iar guvernul mongol a refuzat în ultimul moment în urma presiunii opiniei publice.

Guvern turc învinovățește mișcarea Gülen pentru lovitura de stat nereușită din iulie 2016, așa că  a lansat acțiuni de represiune în Turcia și în străinătate. Profesori și oameni din alte domenii au fost recent răpiți de Serviciile de Informații Turcești și au fost aduși în Turcia din țări precum Malaezia, Kosovo și Kazahstan.


100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.