miercuri, decembrie 23, 2020

Cetățenii turci din Mongolia cer protecția ONU împotriva Turciei

Opt cetățeni turci stabiliți în Mongolia au solicitat azil  Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, de frică să nu fie deportați în Turcia, scrie turkishminute.com

Aceștia au obținut certificate de azilanți care dovedesc că sunt protejați de ONU până la 31 decembrie 2019. Profesorii din acest grup au fost refuzați de consulate, pașapoartele lor au fost anulate, iar domiciliul lor legal în Mongolia se încheie pe 30 iunie. Deoarece pașapoartele lor au fost anulate, nu își pot reînnoi permisul de ședere, nici nu pot solicita vize de ieșire din Mongolia. 

„Mongolia are o regulă prin care este nevoie de o viză de ieșire pentru a părăsi țara. Nu putem să cumpărăm un bilet de avion și să decolăm ca în altă parte „, a declarat İshak İlik, unul dintre profesori.

Cetățenii turci nu se simt în siguranță și sunt îngrijorați de viitorul lor, după ce Serviciile de Informare din Turcia au cerut ca alt cetățean turc să fie adus în țară, iar guvernul mongol a refuzat în ultimul moment în urma presiunii opiniei publice.

Guvern turc învinovățește mișcarea Gülen pentru lovitura de stat nereușită din iulie 2016, așa că  a lansat acțiuni de represiune în Turcia și în străinătate. Profesori și oameni din alte domenii au fost recent răpiți de Serviciile de Informații Turcești și au fost aduși în Turcia din țări precum Malaezia, Kosovo și Kazahstan.


Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

La 80 de ani reținută pentru o postare pe Twitter: „Ne-am săturat de exploatarea ta”

O femeie de 80 de ani identificată doar prin inițialele E.B. a fost reținută, miercuri, din casa ei din Istanbul după ce...

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.