vineri, aprilie 8, 2022

Casa viitorului cu panouri radiante cu infraroşu

Acest sistem de încălzire se impune din ce în ce mai mult pe piața de profil din România datorită avantajelor pe care le prezintă.

Panourile radiante cu infraroșu pot fi utilizate pentru încălzirea oricărui spațiu, începând de la apartamente, case până la birouri, hale, școli sau chiar spitale.

Panourile radiante cu infraroșu reprezintă o metodă nouă, ieftină și ecologică de încălzire a locuințelor.

 

Principiul de funcționare al panourilor radiante cu infraroșu

Panourile radiante cu infraroșu funcționează pe bază de curent electric, emițând radiații cu infraroșu, imperceptibile ochiului uman. Energia electrică este transformată în două elemente: căldura convectivă și căldura radiantă.

Aceste panouri radiante funcționează în același mod în care Soarele încălzește Pământul. La fel cum Soarele încălzește prioritar obiectele din raza de acțiune, la fel și panourile acționează asupra lucrurilor din jur, aerul fiind încălzit indirect, astfel reducându-se pierderile de căldură, comparativ cu alte surse de încălzire.

Avantajele încălzirii cu panouri radiante cu infraroșu

panouri-radiante

Un important avantaj al încălzirii cu panouri radiante cu infraroșu este acela că prețul de achiziție este mult mai mic față de cel al unui sistem clasic de încălzire, gen centrală termică, iar montajul se face mult mai ușor, în doar 2-3 ore, fără a necesita lucrări complexe de instalare. La sfârșitul articolului vei găsi și un link către site-ul unui specialist în panouri radiante, de unde poți face o achiziție sau poți solicita informații suplimentare.

Fixarea panourilor radiante se face pe tavan sau perete cu 4-6 șuruburi și se leagă la o priză de curent.

De asemenea, încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu nu este supusă unei legislații anume, așa cum este sistemul de încălzire cu centrală termică. Așadar, montajul panourilor radiante cu infraroșu

poate fi făcut chiar de către beneficiar, cu un minim de cunoștințe, urmând instrucțiunile producătorului.

Un alt avantaj al panourilor radiante îl reprezintă siguranța în funcționare, deoarece acestea nu funcționează cu aburi sub presiune sau cu lichide; prezinta un risc scăzut la incendiu și sunt ecologice (nu degajă noxe, fum).

Beneficiile panourilor radiante asupra sănătății

În ceea ce privește efectele radiațiilor infraroșii asupra corpului uman s-au efectuat studii la nivel internațional, care dovedesc beneficiile acestora. Doctori și fizioterapeuți japonezi s-au dedicat în ultimii 30 de ani cercetării tratamentelor cu radiații și au descoperit date interesante.

În medicină, radiațiile infraroșii sunt utilizate pentru tratarea durerilor, a răcelilor sau a stărilor de tensiune musculară. Pe lângă costurile reduse de întreținere și durata mare de viață, panourile radiante cu infraroșu au efecte benefice asupra sănătății, în sensul că nu usucă aerul, stimulează circulația sângelui, și eficientizează activitatea fiziologica la nivel celular. Pentru că razele infraroșii dilată vasele capilare, pielea va căpăta un aspect mai tânăr, mai ferm.

De asemenea, această acțiune va avea rezultate benefice și asupra problemelor musculare.

Razele infraroșii, implicit panourile radiante cu infraroșu, stimulează psihicul uman și îmbunătățesc starea generală a bebelușilor și persoanelor vârstnice. De asemenea, încălzirea cu panouri radiante are efect și asupra bolilor asmatice, inflamatorii și reumatice;încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu, la fel ca cea solară, este o încălzire sănătoasă, naturală, inovatoare.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.