miercuri, iunie 16, 2021

Casa viitorului cu panouri radiante cu infraroşu

Acest sistem de încălzire se impune din ce în ce mai mult pe piața de profil din România datorită avantajelor pe care le prezintă.

Panourile radiante cu infraroșu pot fi utilizate pentru încălzirea oricărui spațiu, începând de la apartamente, case până la birouri, hale, școli sau chiar spitale.

Panourile radiante cu infraroșu reprezintă o metodă nouă, ieftină și ecologică de încălzire a locuințelor.

 

Principiul de funcționare al panourilor radiante cu infraroșu

Panourile radiante cu infraroșu funcționează pe bază de curent electric, emițând radiații cu infraroșu, imperceptibile ochiului uman. Energia electrică este transformată în două elemente: căldura convectivă și căldura radiantă.

Aceste panouri radiante funcționează în același mod în care Soarele încălzește Pământul. La fel cum Soarele încălzește prioritar obiectele din raza de acțiune, la fel și panourile acționează asupra lucrurilor din jur, aerul fiind încălzit indirect, astfel reducându-se pierderile de căldură, comparativ cu alte surse de încălzire.

Avantajele încălzirii cu panouri radiante cu infraroșu

panouri-radiante

Un important avantaj al încălzirii cu panouri radiante cu infraroșu este acela că prețul de achiziție este mult mai mic față de cel al unui sistem clasic de încălzire, gen centrală termică, iar montajul se face mult mai ușor, în doar 2-3 ore, fără a necesita lucrări complexe de instalare. La sfârșitul articolului vei găsi și un link către site-ul unui specialist în panouri radiante, de unde poți face o achiziție sau poți solicita informații suplimentare.

Fixarea panourilor radiante se face pe tavan sau perete cu 4-6 șuruburi și se leagă la o priză de curent.

De asemenea, încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu nu este supusă unei legislații anume, așa cum este sistemul de încălzire cu centrală termică. Așadar, montajul panourilor radiante cu infraroșu

poate fi făcut chiar de către beneficiar, cu un minim de cunoștințe, urmând instrucțiunile producătorului.

Un alt avantaj al panourilor radiante îl reprezintă siguranța în funcționare, deoarece acestea nu funcționează cu aburi sub presiune sau cu lichide; prezinta un risc scăzut la incendiu și sunt ecologice (nu degajă noxe, fum).

Beneficiile panourilor radiante asupra sănătății

În ceea ce privește efectele radiațiilor infraroșii asupra corpului uman s-au efectuat studii la nivel internațional, care dovedesc beneficiile acestora. Doctori și fizioterapeuți japonezi s-au dedicat în ultimii 30 de ani cercetării tratamentelor cu radiații și au descoperit date interesante.

În medicină, radiațiile infraroșii sunt utilizate pentru tratarea durerilor, a răcelilor sau a stărilor de tensiune musculară. Pe lângă costurile reduse de întreținere și durata mare de viață, panourile radiante cu infraroșu au efecte benefice asupra sănătății, în sensul că nu usucă aerul, stimulează circulația sângelui, și eficientizează activitatea fiziologica la nivel celular. Pentru că razele infraroșii dilată vasele capilare, pielea va căpăta un aspect mai tânăr, mai ferm.

De asemenea, această acțiune va avea rezultate benefice și asupra problemelor musculare.

Razele infraroșii, implicit panourile radiante cu infraroșu, stimulează psihicul uman și îmbunătățesc starea generală a bebelușilor și persoanelor vârstnice. De asemenea, încălzirea cu panouri radiante are efect și asupra bolilor asmatice, inflamatorii și reumatice;încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu, la fel ca cea solară, este o încălzire sănătoasă, naturală, inovatoare.

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni...

Turcia: O femeie vrea să schimbe numele fiul ei, Recep Tayyip, dar se teme de repercursiuni

Turcia: O femeie vrea să schimbe numele fiul ei, Recep Tayyip, dar se teme de repercursiuni

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc