vineri, aprilie 19, 2024

Când în Turcia pungile sunt pe bani: Instantanee de protest din țară

Din data de 1 ianuarie, pe tot teritorul Turciei s-a trecut la taxarea  pentru pungile de plastic (care  până atunci au fost gratuite). Toate unitățile comerciale le vând cu 25 de kuruș. Din acest pret 60 % -15 kuruș sunt taxe care vor intra în contul statului.

Ministerul Mediului, pe motiv că plasticul  se degradează greu în natură,încearcă limitarea folosirii pungilor de plastic. Din prima zi acest lucru a pus la grea încercare populația Turciei, acest lucru s-a văzut prin clipurile încărcate pe reţelele de socializare. Consumatorii au protestat faţă de reclamele magazinelor și au învinovățit guvernul pentru că inventează  motive să adune noi taxe. Vă prezentăm unele reacții ale consumatorilor:

1- A venit cu măgarul la magazin

În Nigde un cetățean a venit cu măgarul și a depozitat produsele în samar. După ce filmarea a devenit virală s-a aflat că persoana era directorul magazinului. Magazinul a fost amendat cu 4600 de lire turcești.

2- A venit la cumpărături cu roaba

În Batman un cetătean care a vrut să protesteze,  a venit cu roaba la magazin. Filmarea de asemenea a devenit virală.

3- A venit cu coșul de nuiele

O  doamnă  a venit cu coșul de nuiele la magazin.

4- Legarea  produselor unul de altul

Unii cetățeni nu au dorit să cumpere pungile și au preferat să care produsele în mână. Unii chiar au încercat să lege produsele unele de altele pentru a le transporta mai ușor.

5- Si-au folosit hainele pe post de pungă

La Bursa, un cetățean a protestat în acest fel. Acesta și-a pus produsele achiziționate în geacă folosită pe post de pungă.

6- Folosirea cutiilor de carton

Un cetățean care nu era la zi cu taxarea pungilor a folosit o cutie găsită în magazin.

7- Punerea produselor în sân

Produsele care nu au încăput în buzunare au fost puse în sân.

 

 


 

 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.