sâmbătă, martie 6, 2021

Campania de vaccinare în Turcia. Ministrul sănătății: “Succesul țării noastre este clar”

Ministrul sănătății a făcut declarații despre campania de vaccinare din Turcia, pe 10 februarie, după ședința de la Consiliului științific, citează Hurriyet Daily News.

Fahrettin Koca a susținut că Turcia folosește toate alternativele disponibile pentru a atinge obiectivul de vaccinare a 60% din populație.

„Am vaccinat deja aproximativ 3,5% din populație, ceea ce mulți oameni cred că nu este prea mult. Cu toate acestea, succesul țării noastre în vaccinare este clar dacă luăm în considerare faptul că rata de vaccinare din Germania, una dintre națiunile producătoare de vaccinuri din lume, este de 3,7 la sută ”, afirmă oficalulul.

Restricțiile rămân 

Ministrul a explicat că Comitetul pentru Științe este în favoarea menținerii restricțiilor actuale în vigoare, iar momentan nu este luat în considerare recomandarea introducerii unor măsuri suplimentare. 

„În funcție de numărul de cazuri înregistrate în provincii individuale, unele restricții pot fi ușurate, în timp ce măsurile ar putea fi înăsprite în altele județe începând cu luna martie”, a adăugat Koca.

Turcia a început campania de vaccinare 14 ianuarie. Până în prezent, mai mult de 2,8 milioane de persoane, majoritatea lucrători din domeniul sănătății și vârstnici, au primit prima doză de vaccin.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro