vineri, aprilie 15, 2022

Campania de vaccinare în Turcia. Ministrul sănătății: “Succesul țării noastre este clar”

Ministrul sănătății a făcut declarații despre campania de vaccinare din Turcia, pe 10 februarie, după ședința de la Consiliului științific, citează Hurriyet Daily News.

Fahrettin Koca a susținut că Turcia folosește toate alternativele disponibile pentru a atinge obiectivul de vaccinare a 60% din populație.

„Am vaccinat deja aproximativ 3,5% din populație, ceea ce mulți oameni cred că nu este prea mult. Cu toate acestea, succesul țării noastre în vaccinare este clar dacă luăm în considerare faptul că rata de vaccinare din Germania, una dintre națiunile producătoare de vaccinuri din lume, este de 3,7 la sută ”, afirmă oficalulul.

Restricțiile rămân 

Ministrul a explicat că Comitetul pentru Științe este în favoarea menținerii restricțiilor actuale în vigoare, iar momentan nu este luat în considerare recomandarea introducerii unor măsuri suplimentare. 

„În funcție de numărul de cazuri înregistrate în provincii individuale, unele restricții pot fi ușurate, în timp ce măsurile ar putea fi înăsprite în altele județe începând cu luna martie”, a adăugat Koca.

Turcia a început campania de vaccinare 14 ianuarie. Până în prezent, mai mult de 2,8 milioane de persoane, majoritatea lucrători din domeniul sănătății și vârstnici, au primit prima doză de vaccin.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut