Zaman Romania

Căldură extremă: Turcia combate 19 incendii de vegetație într-o singură zi

Un total de 19 incendii au afectat provinciile trei provincii, printre care și Hatay, grav afectată de cutremurele din februarie, potrivit presei turcești.

Incendiul care a avut loc în Hatay a început când focul a doi indivizi, aprins pentru a curăța stufurile din câmpul lor, s-a extins în pădure.

Ministrului Agriculturii și Pădurilor, İbrahim Yumaklı a declarat că flăcările au afectat până acum aproximativ 230 de hectare de teren. Incendiul s-a extins în zone rezidențiale și multe case și vehicule au fost avariate. Hatay a fost una dintre provinciile cele mai afectate pe 6 februarie.

După incendiul din insula istorică Gökçeada din provincia Çanakkale, un alt incendiu a izbucnit în centrul provinciei în aceeași zi. Cel puțin 500 de hectare de teren au fost afectate de incendiu. Biroul guvernatorului a anunțat că satele din vecinătate au fost evacuate.

După incendiul de pădure din provincia Mersin, casele din jur au fost evacuate din cauza apropierii lor de zone de locuit.

Yumaklı a anunțat că echipele nu au reușit să țină sub control două dintre incendii după o zi din cauza condițiilor meteo.

Ministrul Justiției, Yılmaz Tunç, a declarat că au fost identificați șapte suspecți, iar doi dintre ei au fost arestați în urma investigațiilor privind incendiile forestiere izbucnite în toată țara în perioada 10-17 iulie.

12.384 de hectare de pădure au fost pierdute în 2.043 de incendii în 2022.