Zaman Romania

Ca-n filme! Un academician trăiește de o lună în aeroportul din Istanbul

Aeroportul din Istanbul găzduiește de o lună o poveste care amintește de celebrul film al lui Steven Spielberg „Terminal”, relatează presa turcească.

Academicul iranian Dr. Shiva Kaviani a rămas blocată în Istanbul după ce a întâmpinat mai multe probleme birocratice.

Aceasta a părăsit Iranul și a intrat în Turcia prin poarta de frontieră Gürbulak, după ce a fost emisă o interdicție politică împotriva ei. Kaviani a călătorit la aeroportul din Istanbul pentru a se întoarce înapoi în Toronto, unde s-a stabilit, dar i s-a refuzat o nouă viză pe motiv că perioada ei de ședere în Canada a expirat.

Incapabil să se întoarcă în fiecare țară din cauza interdicției politice, Kaviani a rămas blocat pe aeroportul din Istanbul. Femeie s-a chinuit să supraviețuiască pe aeroport de aproximativ o lună,

Negocierile cu Consulatul General al Canadei pentru Dr. Kaviani, pe care personalul Aeroportului din Istanbul a încercat să le aibă, nu a dat niciun rezultat.

Kaviani locuiește în ghișeul pentru pasagerii care pleacă. Ea se plimbă prin zonă cu o valiză și o geantă. Ea a subliniat că nu și-a găsit un interlocutor și a afirmat că a avut dificultăți să mănânce la aeroport deoarece este vegetariană și că nu își poate satisface nevoile umanitare, în special dușul.

Bătrâna, care a încercat să doarmă pe scaune, a adăugat că nu dormea ​​de o lună și că are răni la picioare.

Situația lui Kaviani a evocat comparații cu filmul lui Steven Spielberg „Terminal”, cu renumitul actor Tom Hanks.

Filmul, lansat în 2004, a fost inspirat din povestea adevărată a lui Mehran Karimi Nasseri, un iranian care a încercat să călătorească în Regatul Unit, dar a întâmpinat dificultăți, ceea ce l-a determinat să locuiască pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris timp de 18 ani.